< Terug naar de homepage English

Gek Op Werk breidt uit naar Leeuwarden

Het Rotterdamse re-integratiebureau ‘Gek op Werk'  - dat met hulp van webcams en chatsessies ex-psychiatrische patiënten aan het werk helpt - breidt uit naar Leeuwarden. Hiertoe is Gek Op Werk een verregaande samenwerking aangegaan met AanZet. Gek Op Werk is het eerste experiment in Nederland, dat met behulp van zogeheten e-coaching mensen met een psychiatrische achtergrond aan werk helpt. De mensen achter de virtuele coaches zijn zelf ex-psychiatrische patiënten. Het experiment is mede mogelijk door een investering van Start Foundation.

 

Via de webcam krijgen werkzoekenden sollicitatietips en vooral veel morele steun van virtuele jobcoaches die zelf ook een psychiatrisch verleden hebben. De organisatie houdt zich verre van behandeling en therapie, maar mikt primair op het weer terugkeren in het arbeidsproces.

 

Een van de mensen die via Gek op Werk een geslaagde rentree op de arbeidsmarkt maakten, is de 40-jarige Peter. Hij raakte als gevolg van een burn-out, gepaard met angstklachten, zijn baan kwijt. Nu is hij als medewerker in een fietsenwinkel weer aan de slag: "Ik wilde wel werken, maar wist niet hoe ik dat moest aanpakken. Ik zat in een vicieuze cirkel en durfde niet te solliciteren. De jobcoach heeft me geholpen om mijn cv op orde te krijgen. Door veel met hem te chatten, werd ik verlost van mijn koudwatervrees. Ik heb nu weer werk en heb het erg naar mijn zin.''

 

Meer informatie via www.gekopwerk.nl

Marinka Oudshoorn, Re-integratiecoach/Jobcoach

Tel. 06 – 52 20 35 89

 

Sander Luiijf, Re-integratiecoach/jobcoach
Tel. 06 – 51 60 45 73

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer