< Terug naar de homepage English

Gemeente Valkenswaard en Start Foundation steunen bedrijven in moeilijkheden

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Gemeente Valkenswaard en Start Foundation steunen bedrijven in moeilijkheden

De gemeente Valkenswaard en maatschappelijk investeerder Start Foundation werken vanaf 1 juni samen om bedrijven die door de crisis worden geraakt, te ondersteunen. Hiervoor is het Lokaal Investeringsfonds Valkenswaard (LIV) opgericht. Het doel is om leningen te verstrekken aan bedrijven die in de basis gezond zijn, maar als gevolg van de crisis in de problemen zijn gekomen. 

 

Bedrijven met een substantieel aantal werknemers die nagenoeg kansloos zijn als ze werkloos worden, kunnen er gebruik van maken. Het gaat dan om werknemers die vanwege bijvoorbeeld leeftijd, opleiding, handicap op anderszins blijvend buiten spel kunnen komen te staan.

 

In het gemeentelijk arbeidsmarktbeleid is het perspectief bieden aan mensen en arbeidsparticipatie een belangrijk streven, juist ook als het gaat om kwetsbare groepen in de samenleving.  Daarnaast onderkent de gemeente dat sinds de kredietcrisis het voor bedrijven moeilijk is geworden om aan leningen te komen. Start Foundation heeft veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven die mensen met een kwetsbare arbeidspositie in dienst hebben en is daarom voor de gemeente de aangewezen partner om hier werk van te maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om € 250.000,- beschikbaar te stellen voor het Lokaal Investeringsfonds Valkenswaard. Het fonds staat open tot 31 mei 2015.

 

Dit vloeit voort uit een door de raad aangenomen motie om samen te werken met Start Foundation. De komende maanden wordt extra ingezet op communicatie om de regeling onder de aandacht te brengen bij bedrijven die in de kern gezond zijn, maar kampen met tijdelijke liquiditeitsproblemen.


De ervaring leert dat de drempel voor bedrijven vaak hoog is om steun te zoeken. Via zorgvuldige communicatie en lokale intermediairs wordt geprobeerd om de drempel te verlagen. Voor meer informatie over het fonds, de doelgroep, het werkingsgebied en bijzondere kredietvoorwaarden, kunt u vanaf 2 juni 2014 terecht op www.startfoundation.nl/liv

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer