< Terug naar de homepage English

Het GOED op TV - werk draagt bij aan welzijn en geluk

Presentator van Goed Bezig! Rogier van OosterhoutRogier van OosterhoutKringloop loont! Presentator Rogier van Oosterhout laat zien dat het zeer de moeite loont om spullen te hergebruiken. In een nieuw Tv-programma van Omroep Brabant gaat Rogier niet alleen op zoek naar de verhalen achter de tweedehands spullen, maar duikt hij ook in de verhalen achter de mensen van kringlooporganisatie Het GOED. Bijzondere, verrassende en ontroerende ontmoetingen met mensen uit de SW-sector (sociale werkvoorziening). Een sector die momenteel in zwaar weer verkeert door de aankomende bezuinigingen. In 'Goed Bezig' krijgen deze mensen niet alleen een gezicht, maar ook een stem. Het hebben van werk is voor veel medewerkers van Het GOED de ruggengraat van hun bestaan. Werken draagt bij aan hun welzijn en geluk. De eerste uitzending is te zien op 12 januari om 18.44 uur.

Daarnaast belt Rogier aan bij bekende Brabanders met de vraag om binnen vijf minuten een doos te vullen met voor hen overbodige spullen. Kijkers krijgen de kans om te bieden op de inhoud van de dozen via facebook. O.a. Rene Schuurmans, Karin Bruers en Henk Krol zijn al gestrikt. De opbrengst van deze dozen gaat naar Dress for Success in Eindhoven. Bij Dress for Success kunnen werkzoekenden in een uitkeringssituatie terecht voor gratis (veelal nieuwe) representatieve kleding.

'Goed Bezig' is een productie van Fides Videoproducties en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Omroep Brabant en Start Foundation. De serie is opgenomen bij en met medewerkers van kringlooporganisatie ‘Het GOED’.  

Op Omroep Brabant TV vanaf 12 januari elke zaterdag 18.44 /  19.39 / 20.39 / 21.39 / 22.39 / 23.39 uur (daarna herhaald). Zondags om 07.44 / 09.30 / 11.00 / 12.30 / 14.00 / 15.30 / 17.00 uur.

Bezoek ook de facebookpagina van Goed Bezig!

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer