< Terug naar de homepage English

Het Kadaster gekozen tot 'Beste Baas van de Geleidehondenbaas'

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Het Kadaster gekozen tot 'Beste Baas van de Geleidehondenbaas'

Het Kadaster uit Apeldoorn mag zich de allereerste 'Beste Baas van de Geleidehondenbaas' van Nederland noemen. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma maakte dat bekend in het bijzijn van diverse actieve geleidehonden binnen het bedrijfsleven, hun blinde bazen en de genomineerde bedrijven. Het Kadaster heeft niet alleen zijn visueel beperkte werknemer, maar ook geleidehond Wendy echt een plek in de organisatie gegeven, oordeelde de jury.

De verkiezing van KNGF Geleidehonden leverde 22 aanmeldingen op verspreid uit het land van tevreden werknemers met een handicap en geleidehond. Na een zorgvuldige voorselectie kwamen de bedrijven Dachser, ING, Kadaster, Lentiz Onderwijsgroep, MuZIEum en Zorg PlusPunt als finalisten uit de bus. Een jury, bestaand uit de directeur van KNGF Geleidehonden, een deskundige op het gebied van arbeidsintegratie van gehandicapten en een vertegenwoordiger van maatschappelijk investeerder Start Foundation, wees de uiteindelijke winnaar aan. Bastiaan Kieftenbeld, baas van geleidehond Wendy en trotse werknemer van Het Kadaster was verheugd: "Ik ben blij dat ik bij Het Kadaster een kans krijg en dat er met mij meegedacht wordt om mijn werk zo goed mogelijk te doen. De aanpassingen op mijn werkplek, maar ook de geweldige acceptatie van mijn geleidehond Wendy. Zij heeft zelfs haar eigen beveiligingspas! Ik ben ontzettend trots dat mijn baas tot winnaar van de verkiezing is uitgeroepen. Ik hoop dat andere werkgevers hierdoor geïnspireerd worden en bereid zijn te investeren in mensen met een beperking." 

KNGF Geleidehonden organiseert deze verkiezing vooruitlopend op de Participatiewet die in 2015 wordt ingevoerd. Doel is om een positieve bijdrage te leveren aan de arbeidsparticipatie van gehandicapte mensen met een professioneel opgeleide hond. Uit onderzoek van de maatschappelijke organisatie is gebleken dat bijna 90% van de gehandicapte werkzoekenden vanwege hun beperking op problemen stuit bij potentiële werkgevers. "Helaas worden veel geleidehondenbazen bij het zoeken naar een baan belemmerd door onwetendheid bij werkgevers over de handicap en soms ook over de hond", zegt Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. De geleidehond kan juist een waardevolle toevoeging zijn op de werkvloer. "Een aardige bijkomstigheid is dat de aanwezigheid van honden op de werkvloer de arbeidsproductiviteit verhoogt", zegt Greve. Het belang van de verkiezing wordt onderstreept door staatssecretaris Klijnsma: "Het was een genoegen om de Beste Baas van de Geleidehondenbaas-prijs te mogen uitreiken. Het is goed dat KNGF Geleidehonden andere werkgevers inspireert om ook mensen met een handicap aan te nemen."

Bastiaan Kieftenbeld, geleidehondenbaas en werknemer van het Kadaster, ontving uit handen van de staatssecretaris een prijs ter waarde van Euro 7.500,- om de arbeidsintegratie van gehandicapte werknemers nog verder te verbeteren in het bedrijf. De prijs is beschikbaar gesteld door Start Foundation. 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer