< Terug naar de homepage English

Hutten wijst bedrijfsleven de weg naar inclusieve arbeidsmarkt

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Hutten wijst bedrijfsleven de weg naar inclusieve arbeidsmarkt

Jos van DelftHutten heeft als één van de eerste ondernemingen in Nederland een HR-adviseur inclusiviteit aangesteld. De opdracht en ambitie van Hutten is om te groeien naar een inclusiviteitspercentage van de huidige 5% naar 10%. Daarmee verdubbelt Hutten de voorgeschreven wettelijke norm en bovendien gaat Hutten veel verder dan de wettelijk aangewezen doelgroepen. Bij Hutten is iedereen welkom, ongeacht het etiket, handicap of verleden. Hiermee wil de cateraar en gastvrijheidsdienstverlener uit Veghel zich in de toekomst nog meer gaan richten op de inzet van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Deze stap is het tweede wapenfeit in de samenwerking van Hutten met maatschappelijk investeerder Start Foundation met wie eerder De Verspillingsfabriek werd opgezet.

 

Hutten gelooft in een ‘inclusieve wereld’ waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om deel te nemen en waarin niemand wordt buitengesloten. Jos van Delft is de HR-adviseur inclusiviteit die het project gaat leiden. Van Delft is afkomstig van re-integratiebedrijf USG Restart en brengt veel kennis en expertise met zich mee op het gebied van inclusief ondernemen. Met Van Delft verwacht Hutten de leidende positie op het gebied van inclusiviteit in de toekomst te bestendigen. “Ik kijk verder dan alleen voldoen aan de participatiewet of het banenquotum dat de overheid ons oplegt. Hutten wil van betekenis zijn voor eenieder die waarde wil toevoegen aan ons bedrijf. Ook als dat om wat voor reden dan ook wat lastiger gaat. Ons samenwerkersbestand moet een afspiegeling zijn van hoe de samenleving eruit ziet.”

 

Start Foundation

Onafhankelijk maatschappelijk investeerder Start Foundation is erg ingenomen met deze nieuwe mijlpaal. Directeur Jos Verhoeven: “De participatiewet is een te eng jasje waarin voor te weinig mensen plaats is. Een bedrijf als Hutten wil en durft verder te gaan en dat is in deze tijd waarin zo veel mensen langs de kant staan hard nodig. We hopen dat veel bedrijven zullen volgen.”

 

Afstand tot arbeidsmarkt

Bij Hutten werken momenteel 1600 mensen van wie zo’n 90 mensen die volgens de wettelijke kaders een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Medio 2015 opende Hutten een zorgbakkerij, die Hutten van Koninklijke Kentalis overnam. De medewerkers in de bakkerij hebben taal- en spraakproblemen. Begin 2016 initieerde Hutten De Verspillingsfabriek. De productie in de fabriek gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Directeur en eigenaar Bob Hutten van Hutten: “Het is een asociale gedachte om te geloven dat bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet op hoefden te nemen, dat processen en procedures vertraging zouden oplopen en dat daardoor de winstgevendheid verloren zou gaan. Door geen plek in onze bedrijven te bieden, ontneem je mensen een belangrijk bestaansrecht, namelijk dat jij met jouw talenten bij kunt dragen, dat je kunt voelen dat je er toe doet, van nut bent.”

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer