< Terug naar de homepage English

HydraGroup PSO-erkend voor bijdrage inclusieve arbeidsmarkt

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • HydraGroup PSO-erkend voor bijdrage inclusieve arbeidsmarkt

Directeur Ian Smeyers van HydraGroup is apetrots dat zijn schoonmaakbedrijf de PSO op zak heeft. PSO staat voor ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’.  Dit is een meetinstrument waarmee objectief kan worden bepaald, in welke mate een bedrijf bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De PSO is ontwikkeld door TNO, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en Stichting in Return Nederland (SIRN). Het ‘keurmerk’ is bedoeld voor bedrijven die hiermee willen laten zien, dat ze sociaal ondernemen serieus nemen. Bovendien kan dit gemeenten en anderen helpen bij het maken van keuzes aan wie een bepaalde opdracht wordt gegund. De PSO is onderverdeeld in drie ‘treden’. Afhankelijk van de sociale prestatie stijgt een bedrijf steeds hoger op de ladder. De HydraGroup behaalde de hoogste trede. 

 

Ian Smeyers: ‘‘De meeste schoonmaakbedrijven leveren prima werk, net als wij. Maar er zijn er weinig in onze branche, die iets wezenlijks terugdoen voor de samenleving. Bedrijven die ons inschakelen dragen ‘gegarandeerd’ bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.’’ 

 

Smeyers runt naast zijn bedrijf ook Stichting Nelis. Deze stichting haalt jongeren van de straat en geeft ze een opleiding tot glazenwasser. Onder het motto 'op de ladder naar succes' krijgen werkloze jongeren er de kans zich in het vak te bekwamen. Inmiddels hebben de eerste vier groepen (ongeveer 60 jongeren) hun mbo-diploma behaald. Uniek is dat elke geslaagde kandidaat ook een arbeidscontract voor minimaal zes maanden krijgt. Smeyers is de kleinzoon van de legendarische Haagse glazenwasser Nelis, bijgenaamd ‘de zingende glazenwasser’. Start Foundation is hoofdfinancier van de opleiding.

 

www.hydragroup.nl

www.stichtingnelis.nl

www.pso-nederland.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer