< Terug naar de homepage English

Investeringen halverwege

Het jaar is halverwege. De vliegtickets liggen klaar, de tent is van de zolder en zo waar ook deTaxi-Electric zon heeft zich gemeld. Tijd om ook even de balans op te maken van het eerste half jaar.  Om maar met de deur in huis te vallen; de eindconclusie is simpel: we liggen op koers. Van de vier miljoen euro die we voor dit jaar op de plank hebben liggen is 2 miljoen halverwege het jaar weggezet. En we zijn trots op onze nieuwe investeringen. Wat te denken van de elektrische taxi’s in Amsterdam waar voormalig werkloze 45 plussers achter het stuur zijn gaan zitten.  Of de Tilburgse taxichauffeurs op leeftijd die hun baan behielden ondanks het faillissement van hun broodheer omdat wij een doorstart mede mogelijk maakten. We blijven even in het verkeer want ook Van Helvoort Verkeerstechniek waar jongeren met een arbeidshandicap opgeleid en in dienst genomen worden als verkeersregelaars kon op onze steun rekenen.

 

De groensector was ook goed vertegenwoordigd. Meest opvallende nieuwkomer in die branche is een Fries bedrijf dat ook mensen die in de gevangenis hebben gezeten een serieuze kans wil geven. Dat voormalig vluchtelingen lastig een baan kunnen vinden is een algemeen bekend feit. Daarom zijn we met de vrijwilligers van Emplooi (verbonden aan vluchtelingenwerk) ook een nieuw avontuur begonnen.  In de kinderziekenhuizen waar Emma @ Work actief is, was ook enthousiasme te horen toen we besloten om daar uitbreiding van de werkzoek-actviteiten mogelijk te maken. 

 

Niet alles wat we doen is direct te linken aan investeringen. Zo hebben we deze week een nieuwe Stoutfonds achtige activiteit in petto. Want waar hoge drempels opgeworpen worden om mensen de toegang tot de arbeidsmarkt te beletten, komen wij in actie. Deze initiatieven en nog veel meer moois liggen in het verschiet. Hou dus onze site, TwitterFacebookLinkedIn in de gaten…. 

 

Fijne zomer iedereen, namens ons allemaal!

Jos Verhoeven

Algemeen directeur

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer