< Terug naar de homepage English

Je Verdiende Loon: een programma over mensen op zoek naar werk

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Je Verdiende Loon: een programma over mensen op zoek naar werk

Twee vrouwen praten met elkaar in de keukenIn de docu-serie Je Verdiende Loon volgt programmamaker Marco de Vries werkzoekenden door de wereld van re-integratietrajecten en uitkeringsloketten. Op zaterdag 5 november a.s. wordt er aandacht besteed aan het Z-tje van ex-vluchteling Sanela Smajlovic. Het Z-tje was een pilot van Start Foundation in 2010 en 2011 waarin betrokken professionals extra mogelijkheden werd geboden om individuele, gemotiveerde werkzoekenden te ondersteunen met een extra ‘zetje’ naar (duurzaam) betaald werk.

 

Sanela (32) is geboren in Bosnië-Herzegovina. Ze woont sinds 1997 in Nederland. Sanela woont samen en heeft twee kinderen. Sanela is een intelligente vrouw, die op dit moment ver onder haar capaciteiten werkt om te overleven. Haar man werkt als timmerman en heeft tijdens zijn werk een ongeluk gehad waardoor hij het gezichtsvermogen aan een oog kwijt is. Zij heeft geen geld om een opleiding te betalen. Het UWV betaalt geen opleiding omdat Sanela een NUG-ger is (niet-uitkeringsgrechtigde). Sanela wil zelf graag werken in een administratieve baan. Hiervoor heeft ze al een test gedaan met een positieve uitslag. Start Foundation betaalt via de Z-tjesregeling een cursus die Sanela opleidt tot administratief medewerkster.

 

Kijk aanstaande zaterdag naar het verhaal van Sanela om 16.05 uur bij 'Je Verdiende loon' op Nederland 2. Of daarna bij uitzending gemist via de website van Je Verdiende Loon.

 

Naast het Z-tje wordt ook de serie 'Je Verdiende Loon' mede mogelijk gemaakt door Start Foundation. 

De pilot Z-tje is inmiddels afgelopen en wordt geëvalueerd. In 2012 vindt mogelijk een doorstart plaats. Wilt u een melding krijgen wanneer het Z-tje weer van start gaat? Via onze speciale attenderingsservice blijft u op de hoogte van veranderingen in de Z-tjes regeling. Voor meer informatie over Z-tje neemt u contact op met adviseur André Hendrikse via andre.hendrikse [apenstaartje] startfoundation.nl. Lees meer over het Z-tje in S Magzine op pagina 16.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer