< Terug naar de homepage English

Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar

Kerstverhaal in de lente: in het tweeduizend inwoners tellende Westerhoven voorkomen ondernemers werkloosheid door werk te bieden aan dorpsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.Baanbreker 2, 2017Baanbreker 2, 2017 Dat begon met het ongeluk van Gerard van Poppel, dakramenmonteur bij Luxlight. Dorpgenoten verbouwden zijn badkamer, zodat hij snel uit het ziekenhuis kon. Luxlight gaf hem aangepast werk. Die ervaringen leidden tot de oprichting van de stichting Wij WEsterhoven, waarin ondernemers samenwerken om alle dorpsgenoten werk te bieden. Lees het hele verhaal in de nieuwe Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 2 - 2017 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons aanmeldformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

Meer gemak bij overheidsaanbestedingen

Bij overheidsaanbestedingen boven een bepaald bedrag moeten bij de uitvoering van de opdracht ook mensen worden ingezet met afstand tot de arbeidsmarkt. Veel bedrijven vinden die voorwaarde lastig, want hoe kom je aan deze medewerkers? De makkelijke weg: huur een bedrijf in dat de zoektocht en administratie overneemt. Hoe dat werkt staat in de nieuwe Baanbreker.

 

Huizen voor en door daklozen

C3Living in Panningen bouwt afgedankte zeecontainers om tot snel te plaatsen wooneenheden, bijvoorbeeld voor mensen met een vluchtelingenstatus. Bij de productie worden mensen met een arbeidsbeperking ingezet, zoals daklozen. Dat stelt bijzondere eisen aan de werkbegeleiders. ‘Soms is gerekend op vijf medewerkers en verschijnt er maar één. Dan stapt een begeleider in een busje en gaat ze zoeken.’ Sociaal ondernemer Peter Broekmans vertelt in Baanbreker over zijn aanpak.

 

Werk zien in een hagelbui

Mark Michels bracht zijn door hagel beschadigde auto naar de garage en zag dat ze daar wel wat hulp konden gebruiken. Hij stapte op de manager af, bood zijn hulp aan vertelde eerlijk dat hij een vorm van autisme heeft. Dat leverde hem een baan op. Lees verder in de rubriek Niet te geloven! in Baanbreker.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer