< Terug naar de homepage English

KPN paatst eerste CAPtalent!

Close-up: Lucille WernerLucille WernerEr zijn inmiddels al veertien CAPkandidaten geplaatst. CAP100 is een initiatief van de Lucille Werner Foundation, met als doel de afstand tussen de mensen met een lichamelijke handicap en het bedrijfsleven te verkleinen.

 

In de aankomende paar weken beginnen Arlette Tetenburg, Ruben Hovestad, Arno de Waal en Mirjam Goddijn aan hun nieuwe baan.Verder heeft kandidate Francis Bogmans als eerste haar weg gevonden bij  KPN. 

 

Francis nam op 15 november plaats aan tafel tijdens de CAP100 lancering. Haar tafelgenoten waren werknemers van KPN en er was een directe klik. Na wat email verkeer heen en weer, werd Francis gebeld door een recruiter. Half Januari werd er een oriënterend gesprek ingepland. Daar kwam uit naar voren dat Francis op het hoofdkantoor wellicht mogelijkheden zou hebben. Dit betekende wel dat zij zou moeten verhuizen van Nijmegen naar Den Haag. Een grote stap.

 

Francis vertelt over haar sollicitatiegesprek: ‘Toen het eenmaal zover was, was ik op een gezonde manier nerveus en had ik oprecht zin in het gesprek. Bij de sollicitatiegesprekken die ik voorheen had gevoerd was ik altijd op een vervelende manier bloednerveus. Dat ik nu redelijk ontspannen was had te maken met de openheid m.b.t mijn aandoening, eerder had ik het altijd 'moeten' verzwijgen en dat creëert spanning en verkramping tijdens een gesprek, de goede ervaringen tijdens het evenement met twee werknemers van KPN en het prettige telefoongesprek met de recruiter.”

 

Na de pittige eerste sollicitatie werd bekend dat KPN graag verder wilde met Francis en de mogelijkheden intern ging bekijken. Na drie weken kwam het nieuws dat er een mogelijke functie gevonden was: Medewerker Diversiteit. In mei zal haar nieuwe baan van start gaan en de verhuizing is inmiddels in volle gang.

 

Francis: “Mijn verhaal laat wel zien wat een baan met een mens kan doen: je voelt je goed, zelfverzekerd en en dat doet wonderen"; ik raad iedereen dan ook aan zolangs als mogelijk te blijven deelnemen aan het arbeidsproces, ook of misschien wel juist als je een beperking hebt!”

 

Het project CAP100 wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van partner Start Foundation (€ 175.000).

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer