< Terug naar de homepage English

Krachtbedrijf ontvangt Joke Smit Aanmoedigingsprijs van Minister Jet Bussemaker

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Krachtbedrijf ontvangt Joke Smit Aanmoedigingsprijs van Minister Jet Bussemaker

Op 22 november ontving Josette Dijkhuizen de Joke Smit Aanmoedigingsprijs uit handen vanFotograaf: Sicco van GriekenFotograaf: Sicco van Grieken Minister Jet Bussemaker voor het project Krachtbedrijf! "Krachtbedrijf heeft een directe impact op de levens van vrouwen die in de vrouwenopvang terecht zijn gekomen. De vrouwen worden ondersteund om op eigen kracht een onderneming op te zetten. Dit vergroot hun geloof in eigen kunnen en zorgt er voor dat ze economisch op eigen benen kunnen staan. Met deze Aanmoedingsprijs geeft de jury blijk van haar bijzondere waardering voor deze 'innovatieve en veelbelovende aanpak' aldus het juryrapport. Om dezelfde reden is Start Foundation eerder aangehaakt als medefinancier van het project.

 

Dijkhuizen: ''Ik ben er ontzettend trots op dat ik deze prijs in ontvangst heb mogen nemen. Het is een enorme waardering voor het project ‘Krachtbedrijf’. Een project om vrouwen uit de opvang te begeleiden bij het realiseren van hun droom om als ondernemer een eigen bedrijf te runnen. Ondernemerschap geeft vrouwen niet alleen een inkomen, maar biedt tevens de mogelijkheid om werk en privé te combineren en vergroot het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.''

 

De Blijf Groep in Amsterdam is de eerste lokale opvangorganisatie waar een pilotgroep van start gaat. Samen met de Federatie Opvang – brancheorganisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang - is een programma samengesteld dat aansluit op de methodiek die reeds binnen de vrouwenopvang wordt toegepast.

 

Na een voorlichtingsbijeenkomst zijn in juli de intakegesprekken gevoerd met de nieuwe onderneemsters. Dijkhuizen: ''Ik was erg onder de indruk van de gedrevenheid, positiviteit en kracht van deze vrouwen. In totaal gaan negen vrouwen de komende tijd gedreven en enthousiast met hun bedrijfsidee aan de slag. De bedrijfsideeën lopen uiteen van een tattoostudio voor vrouwen, een schoonheidssalon tot workshops voor taarten bakken. De vrouwen volgen een traject van vijf workshops en zes mentorgesprekken in circa zes maanden. Alle mentoren, workshopleiders en ikzelf werken onbezoldigd aan dit project."

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer