< Terug naar de homepage English

Landelijke conferentie 50+ Power druk bezocht

Donderdag 3 september vond in het Energiehuis te Dordrecht de druk bezochte conferentie 50+ Power plaats. Met bijna 200 bezoekers is de bijeenkomst volgens de organisatoren, Stichting 50+ Drechtsteden, een groot succes. Uit het hele land waren zelforganisaties, uitvoerende instanties, sociaal ondernemers en politici aanwezig. De conferentie ging van start met een helder overzicht van actuele cijfers, aantallen en toekomstprognoses over de arbeidsmarkt voor 50+ers tussen nu en 2040.

 

Tussen de Dordtse wethouder werkgelegenheid Bert van de Burgt en Stichting 50+ Drechtsteden Werkt voorzitter Riet Duykers ontspon een beleidsdiscussie “de helft van de beroepsbevolking is over 4 jaar 50 jaar en ouder, kun je de helft van de beroepsbevolking met goed fatsoen een doelgroep noemen?”

 

Regiodirecteur UWV Drechtsteden benadrukte het belang van samenwerking tussen zelforganisaties die dicht bij de werkzoekenden staan en uitvoeringsinstanties zoals UWV. Vooral in de eerste drie maanden na ontslag en na 7 maanden zouden zelforganisaties een aanvullende rol kunnen spelen.

 

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de ondertekening van het Manifest 50+ Power door een landelijke groep van ondernemende werkzoekenden. Voordat het zover was, gingen overheid en zelforganisaties met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van Lars Sørensen in de stijl van 'De Wereld Draait Door.' 

 

Jos Verhoeven, directeur Start Foundation sloot de conferentie af met een krachtige oproep aan de aanwezigen om waardevolle initiatieven als het vandaag opgerichte landelijk platform van 50+ zelforganisaties, waar maar mogelijk, moreel en financieel tegemoet te komen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer