< Terug naar de homepage English

Leerlingen IMC Weekendschool staan nu zelf voor de klas

IMC WeekendschoolIMC WeekendschoolOp IMC Weekendschool krijgen kinderen bijles op zondag. Lessen van artsen, advocaten, politici, enzovoorts die over hun vakgebied vertellen. De weekendschool werft de leerlingen met name via de basisscholen. Het gaat om gemotiveerde kinderen uit achterstandswijken.

 

Aanleiding voor de oprichting was een onderzoek in de Bijlmer van initiatiefneemster Heleen Terwijn. Die zag dat juist in die overgang tussen lager en middelbaar onderwijs veel kinderen in de problemen kwamen, zeker als er van huis uit hoge verwachtingen waren maar er weinig ondersteuning werd geboden. De eerste vestiging werd in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost.

Met een investering van Start Foundation in 2004 kwam de school in een groeispurt. Inmiddels zijn er negen vestigingen door het land en een heus alumninetwerk: het 'Future for Life Institute'. Er zijn 900 alumni aangesloten bij dit netwerk. In 2015 zullen dat er naar verwachting 1800 zijn. De oud-leerlingen krijgen er begeleiding bij bijvoorbeeld het vinden van stage of een baan. En steeds vaker zijn het de oud-leerlingen zelf die nu zelf voor de klas staan. Zo ook Anwar die zijn roeping heeft gevonden als toekomstig chef-kok (bekijk hier zijn video). Start Foundation stond aan de wieg van IMC Weekendschool.


Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer