< Terug naar de homepage English

Lucille Werner start Business Walk of Fame in Amsterdam

Lucille Werner gaat bedrijven met een inclusief personeelsbeleid belonen. Werkgevers die plekLucille WernerLucille Werner bieden aan mensen met een lichamelijke handicap, kunnen op hun beurt een plek verdienen op de Business Walk of Fame. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, juicht het initiatief toe en stelt ruimte beschikbaar op de Zuidas, alwaar de tegels straks worden ingemetseld. De eerste tegels worden geplaatst op de Wereld Gehandicapten Dag eind 2014.

 

Bedrijven kunnen zich alvast inschrijven via e-mail. Al is de selectie bepaald geen sinecure. Na een grondige analyse van de sociale prestaties, worden er vijf bedrijven geselecteerd door de zogenaamde Raad van 11 (die bestaat uit mensen met een handicap, afgevaardigden uit het bedrijfsleven, overheid en sociale partners). Uiteindelijk bepaalt het Nederlandse publiek de winnaar.

 

CAP100, onderdeel van de Lucille Werner Foundation, hielp in de afgelopen drie jaar ruim 140 mensen met een handicap aan een baan. Start Foundation heeft CAP100 ondersteund met een donatie van € 175.000, voor het versterken van de maatschappelijke positie van mensen met een handicap.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer