< Terug naar de homepage English

Mari Sanders op werkbezoek bij Martin Šimek

Nieuws van filmmaker Mari Sanders (25). Onze vaste lezers van het S-Magazine weten vast over wie het gaat. Mari stond op de cover van het juninummer 2012. Op dat moment start de carrière van Mari.

 

Door een zuurstoftekort bij zijn geboorte, kan Mari zijn benen niet goed bewegen (spastische diplegie). Een leven lang is hij aangewezen op een rolstoel. Dat heeft hem er niet van weerhouden zijn ambitie na te jagen en filmmaker te worden. Samen met medestudent Jasper Knol werd alles uit de kast gehaald om de afstudeerfilm die beiden voor ogen hadden, te verwezenlijken. Dat resulteerde in de tragikomedie Rue des Invalides, waarvoor ze zelfs acteurs Niels Gomperts en Martin Šimek wisten te strikken. Die inzet werd later nog beloond met een nominatie voor het Nationale Filmfestival in Utrecht. Maar nog belangrijker is, dat Mari laat zien dat een beperking je niet hoeft te verhinderen om je dromen na te jagen.

 

En de droom van Mari zet voort. Via Facebook hebben wij vernomen dat Mari op dit moment in Calabrië (Zuid-Italië) is, op uitnodiging van Martin Šimek. Samen met Šimek werkt Mari aan zijn nieuwe voorstelling, later dit jaar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

In zijn derde theaterprogramma slijpt Šimek zijn potlood als stand-up Cartoonist. Als Caran d'Ache cabaretier. Spotloodventer. En nog eentje met een mening ook. Om te lachen. Want: "het is niet dom om geen mening te hebben, het is juist dom om over alles een mening te hebben," aldus Martin Šimek.

 

Photography and copyright Ⓒ Andries de la Lande Cremer

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer