< Terug naar de homepage English

Marktontmoeting Samen werken aan social return

Een pijl van poppetjes die rechtomkeerts maakt, de afbeelding staat symboliek voor social returnIn samenwerking met de Normaalste Zaak en PIANOo organiseert de overheid een 'marktontmoeting' over social return. Het uitgangspunt van deze marktontmoeting: hoe geven we samen (als inkoper en opdrachtnemer) succesvolle invulling aan social return? De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor bedrijven en inkopers die werkzaam zijn in de sector werken (GWW- en bouwsector).


Social return
De Rijksoverheid past vanaf juli 2011 social return toe bij haar inkoop en aanbestedingen. Met dit instrument wil de overheid de  de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bevorderen.

De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die al enige ervaring hebben opgedaan met social return. Wat gaat er goed, wat zijn de verbeterpunten en tegen welke dilemma's lopen deze werkgevers aan in de praktijk? De marktontmoeting is voor ondernemers het moment om in gesprek te gaan met inkopers bij de overheid.

Tijdens de marktontmoeting gaan ondernemers en inkopers samen verkennen waar en hoe toepassing van social return mogelijk is. Wat kan worden verbeterd in de toepassing ervan en op welke wijze kunnen dilemma's hierover worden opgelost aan zowel de kant van de inkoper als de leverancier. Door de uitwisseling van kennis en de versterking van het netwerk is het doel om samen te komen tot een succesvolle invulling van social return.

 

Doelgroep
Marktontmoeting social return 'Werken'. Speciaal voor bedrijven en inkopers die werkzaam zijn in de sector werken (GWW- en bouwsector).


Wanneer
12 februari 2012 van 09:00 tot 13:30 uur

 

Waar
Jaarbeurshallen Utrecht

 

Programma
09:00 - 09:30 Inloop met koffie en thee
09:30 - 09:50 Opening en voorbeelden uit de praktijk
09:50 – 10:00 Uitleg vervolgprogramma en uiteengaan in deelgroepen
10.00 - 12:20 Interactieve dialoogsessies (inclusief korte pauze)
In deelgroepen verkennen en verdiepen we ons in enkele onderwerpen over social return in de praktijk en werken we toe naar mogelijke inzichten, ideeën en initiatieven.
12.20 - 12.35 Plenaire terugkoppeling: wat zijn leer- en verbeterpunten? Afsluiting: terugblik en vooruitblik
12:35 - 13.30 Lunch

 

Aanmelden
Wilt u meepraten over en meedoen aan verbeteren en toepassen van social return tijdens één van deze twee marktontmoetingen, meld u dan aan via fhir [apenstaartje] minbzk.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer