< Terug naar de homepage English

Mentrop Houtbewerking ambassadeur Wajong Werk Traject

Het team van Mentrop HoutbewerkingHet team van Mentrop Houtbewerking, rechtsonder Jacques MentropCNV jongeren heeft Mentrop Houtbewerking aangewezen als ambassadeur van het Wajong Werk Traject. Mentrop Houtbewerking staat namelijk open voor het werken met mensen met een arbeidsbeperking. En directeur Jacques Mentrop wil dat graag helpen promoten onder andere werkgevers.

Wie op jonge leeftijd ziek of gehandicapt raakt komt, onder voorwaarde, in aanmerking voor de wet Wajong. Een Wajonger kan dan ondersteuning krijgen bij het zoeken of behouden van passend werk.Veel werkgevers zijn terughoudend bij het aannemen van Wajongeren. Mentrop is van mening dat iedereen een talent heeft. Het is alleen de kunst om dit talent te ontdekken en te benutten. ''Het belangrijkste is, dat het besluit om een Wajonger aan te nemen wordt gedragen door het management en de directie. Je moet een omgeving creëren, waarin de Wajongere zich thuis voelt. Maar pas op voor betutteling. Ook moeten machines of werkzaamheden geschikt zijn voor Wajongers. Kortom: de begeleiding van een Wajonger vraagt inzet en inzicht van iedereen in het bedrijf. En elke euro die je erin steekt, moet meer dan een euro opleveren. Anders verlies je als bedrijf je bestaansrecht'', aldus Mentrop.

Naast Mentrop Houtbewerking zijn er nog zeven andere bedrijven ambassadeur, waaronder KPN en drukkerij Wedding in Harderwijk . Op de website van CNV Jongeren leest u meer over deze Wajong Ambassadeurs en wat ze allemaal doen.

 

Zie ook www.droomhout.nl en www.mentrophoutbewerking.nl

Naar overzicht

Ja ik vindt eigenlijk dat mensen die wajong willen aanvragen, ze moeten zoizo een licht verstandlijk gehandicapt hebben anders geen uitkering vindt ik

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer