< Terug naar de homepage English

MKB-ondernemer heeft de bank niet meer nodig

Ondernemers die elkaar investeringsgeld lenen omdat de banken het laten afweten. In het MKBLees online het baanbreker magazine nummer 4, 2015Lees online het baanbreker magazine nummer 4, 2015 groeit de belangstelling voor deze 'kredietunies'. Niet alleen omdat ze investeringen mogelijk maken en een redelijke rente berekenen, maar ook omdat de ondernemers in een kredietunie elkaar met raad en daad steunen. Zo kunnen bedrijven groeien en meer banen creëren - ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer in de nieuwe Baanbreker: achtergronden, ervaringen van ondernemers en praktische tips.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine van Start Foundation dat bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 4 is zojuist verschenen en kan hier online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

Samen groeien

Vier sociale ICT-bedrijven die een coöperatie begonnen om samen grotere opdrachten te kunnen binnenhalen. Werkt dat? Directeur Annerie Raaijmakers van IN2IT heeft er de handen vol aan. Vertrouwen vergroten, culturen samensmeden, opdrachten zoeken. Maar met succes: in een paar maanden tijd zijn er al drie grote opdrachten binnengehaald. Lees het interview met Annerie Raaijmakers, genomineerd 'CEO van het jaar', in de nieuwe Baanbreker.

 

Goede werknemers vinden

Bedrijven moeten meer mensen met een arbeidsbeperking aannemen, maar ze willen wel capabele werknemers. Hoe vind je die? Les één: oordeel niet te snel tijdens een sollicitatie. Mensen met  afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak geen doorgewinterde banenjagers, ook al hebben ze uitstekende kwaliteiten. Maar de sollicitanten kunnen zelf ook wat doen, bijvoorbeeld advies vragen bij de stichting 'Dress for succes'. Lees het artikel 'Een werkgever moet gunnend ontvangen' in de nieuwste Baanbreker.

 

Loonkosten besparen

Bedrijven met arbeidsgehandicapte medewerkers geven vaak onnodig veel geld uit aan loonkosten. Wie de sociale regelingen kent, kan veel besparen. In de vaste rubriek 'Pienter met poen' in Baanbreker deze keer vier tips om loonkosten te drukken.

 

Een sociaal bedrijf leiden

Een sociaal bedrijf starten? Hans Terhorst van GroenwerkXL heeft er goede ervaringen mee. Het bedrijf loopt goed, de werknemers zijn gelukkig en hijzelf ook. Hoe doet hij dat? Lees het omslagverhaal van Baanbreker nummer 4.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer