< Terug naar de homepage English

Netwerkhuis zoekt senior begeleiders van studenten met autisme

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Netwerkhuis zoekt senior begeleiders van studenten met autisme

Tussen de 2 en 5% van het aantal studenten aan het Hoger en Universitair onderwijs heeft te maken met een vorm autisme. Zij beschikken vaak over uitzonderlijke kwaliteiten zoals bijvoorbeeld oog voor detail en sterke focusgerichtheid, waar de arbeidsmarkt  behoefte aan heeft. Zo kondigde software bedrijf SAP onlangs nog aan enkele honderden mensen met autisme in dienst te willen nemen voor werkzaamheden op het gebied van programmering, testen en kwaliteitszorg.

 

Echter, een aantal van deze jongeren ervaart tijdens hun studie problemen, bijvoorbeeld bij het omgaan met veranderingen of organisatorische zaken rondom de studie. Daarom gaat het Netwerkhuis, samen met Fontys Hogeschool ICT, een pool opzetten van (vrijwillige) studiecoaches. Het idee is dat deze vrijwilligers - veelal senioren - de jongeren voornamelijk gaan ondersteunen met het inrichten en structureren van hun studie. Vakinhoudelijke kennis wordt niet gevraagd. Betrokkenheid, motivatie en een paar uur tijd per week zijn belangrijker.

 

Informatie bijeenkomst

Wat                 : Informatieavond voor mensen die op vrijwillige basis studiebegeleider willen worden van studenten met een vorm van autisme

 

Wanneer          : Dinsdag 18 juni 2013

 

Tijd                   : inloop vanaf 19.30 uur, start 19.45 uur, tot 21.45 uur

 

Waar                : Fontys Hogeschool ICT, Rachelsmolen 1, Eindhoven

 

 

"Wat houdt deelname aan de pool studiecoaches in, wat betekent het om een student met een vorm van autisme te begeleiden, welke ondersteuning krijg ik zelf, hoeveel tijd vraagt dat van mij" zijn vragen die deze avond aan de orde komen. Na afloop kunt u zich aanmelden voor eventuele deelname aan deze pool. De werkzaamheden zelf starten met ingang van het nieuwe studiejaar, in september 2013.

 

Voor wie?

Hebt u een paar uur per week beschikbaar, vindt u het leuk met jonge studenten te werken, wilt u graag uw kennis en ervaring inzetten, woont u in de omgeving van Eindhoven, dan is dit misschien wat voor u. Tijdens de - vrijblijvende - informatie avond vertellen wij u graag meer.

 

Voor meer informatie en aanmelden:

 

www.hetnetwerkhuis.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer