< Terug naar de homepage English

Nieuw beroep: Remote hulpverlener

Bij het verlenen van spoedeisende hulp komen allerlei emoties kijken. Zo is het belangrijk dat het slachtoffer van een ongeval emotionele bijstand krijgt en moet deze persoon mentaal worden gesteund in een crisissituatie. Als remote hulpverlener ben je door een lichamelijke beperking niet in staat om op de plek van een ongeval hulp te verlenen, maar sta je middels een smart bracelet in contact met de gewonde persoon en gebruik je je empathische kwaliteiten om mentale hulp te bieden.

 

Ontwerper Cecilia Polonare: “Ouderen en mensen die slecht ter been zijn, zijn via een speciale armband verbonden met een callcenter. Daar zitten mensen klaar die in geval van nood met veel empathisch vermogen die persoon geruststellen en de juiste hulpdiensten inschakelen. Iemand met een dwarslaesie kan normaal gesproken een gevallen oudere nooit op de been helpen, maar als remote hulpverlener dus wel.”

 

Het idee van Cecilia Polonare maakt onderdeel uit van de challenge ‘Empowered by Robots’, opgestart in 2016 door de gemeente Eindhoven, Start Foundation en Next Nature Network. Uit alle inzendingen zijn er vijf geselecteerd door een jury onder leiding van oud-VDL-topman Wim van der Leegte. Eén van die vijf wordt op 20 oktober 2017 uitgeroepen tot de meest kansrijke en ontvangt een bedrag van € 10.000,- om het idee door te ontwikkelen naar een demonstratiemodel.

 

De remote hulpverlener is te bewonderen tijdens de expositie HUBOT. HUBOT opent zijn deuren op de Dutch Design Week vanaf 21 oktober 2017 om 10.00 uur bij MediaMarkt Eindhoven, Boschdijktunnel 1 (op vijf minuten loopafstand van het centraal station). HUBOT sluit op zondag 29 oktober om 18.00 uur. Een bezoek aan HUBOT is kosteloos. Bezoek ook www.hubot.org, voor een online HUBOT-experience.

 

Team: Cecilia Polonare en het ‘Stay Safe’ project.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer