< Terug naar de homepage English

Nieuw beroep: Rollator-inspecteur

Hoewel veel mensen de aanschaf van een rollator als een teken van achteruitgang zien, ben je als rollator-inspecteur juist onderdeel van de vooruitgang! Je kunt namelijk luchtkwaliteit, fijnstof en riolering meten door je simpelweg voort te bewegen op straat. De rollator, uitgerust met sensoren, zet mindervaliden in als inspecteurs en zorgt er tevens voor dat ouderen, mindervaliden en revaliderenden een centje bij kunnen verdienen. Tot slot krijgen ze zo ook nog extra lichaamsbeweging.

 

Ontwerper Paul Simons: “Door een rollator of scootmobiel te voorzien van meetapparatuur, geef je ouderen een belangrijke functie. Zo meten zij bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in de buurt of de staat van de riolering. Een enorme opwaardering; je bent niet langer een bejaarde achter een rollator, maar een heuse inspecteur.”

 

Het idee van Paul Simons maakt onderdeel uit van de challenge ‘Empowered by Robots’, opgestart in 2016 door de gemeente Eindhoven, Start Foundation en Next Nature Network. Uit alle inzendingen zijn er vijf geselecteerd door een jury onder leiding van oud-VDL-topman Wim van der Leegte. Eén van die vijf wordt op 20 oktober 2017 uitgeroepen tot de meest kansrijke en ontvangt een bedrag van € 10.000,- om het idee door te ontwikkelen naar een demonstratiemodel.

 

De rollator-inspecteur is te bewonderen tijdens de expositie HUBOT. HUBOT opent zijn deuren op de Dutch Design Week vanaf 21 oktober 2017 om 10.00 uur bij MediaMarkt Eindhoven, Boschdijktunnel 1 (op vijf minuten loopafstand van het centraal station). HUBOT sluit op zondag 29 oktober om 18.00 uur. Een bezoek aan HUBOT is kosteloos. Bezoek ook www.hubot.org, voor een online HUBOT-experience.

 

Team: Paul Simons, TSG Group. Met speciale dank aan Camtronics.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer