< Terug naar de homepage English

Nieuw platform - Society Impact - lanceert Social Deals

Op weg naar social dealsSociety Impact is een nieuw platform waarin sociaal ondernemers, banken, filantropen en overheid gezamenlijk maatschappelijk urgente vraagstukken op het terrein van arbeidsparticipatie, leefbaarheid en integratie aanpakken via ondernemerschap. Deze ondernemingen maken maatschappelijke impact, doen dat op een sociaal rendabele manier en zijn bovendien ook financieel rendabel. Om deze manier van werken concreet en zichtbaar te maken, sluit dit platform eind 2013 een aantal 'Social Deals' waarin - met een mix van financieringsinstrumenten - maatschappelijke vraagstukken via ondernemerschap worden aangepakt. 

 

Op vrijdag 24 mei a.s. heeft het platform hiertoe vertegenwoordigers vanuit de overheid, het bedrijfsleven, de financiële sector, de filantropie, de wetenschap en sociaal ondernemers uitgenodigd om een eerste stap te zetten richting deze zogenaamde 'Social Deals'. Er worden dan specifieke veelbelovende casussen uitgewerkt. Want de economie staat onder druk en de behoefte aan nieuwe oplossingen neemt elke dag toe. Werken vanuit maatschappelijke betrokkenheid; betekenisvoller, waardevoller en met meer impact zijn sleutelwoorden voor de toekomst. Sociaal ondernemerschap verbindt op een krachtige manier deze zaken.


Aanmelden voor de bijeenkomst 'Op weg naar Social Deals' is nog mogelijk (morgen, vrijdag 24 mei 09:00 – 17:15 uur - diner na afloop - in Den Haag)! In deze bijlage vindt u meer informatie over de bijeenkomst, de sociaal ondernemers die centraal staan en hoe u zich kunt aanmelden

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer