< Terug naar de homepage English

Nieuw S-Magazine over o.a. social return!

Overheden gunnen opdrachten aan bedrijven die sociale waarde toevoegen. Dat is het basisidee achter Rachida Held van The Colour KitchenRachida Held van The Colour Kitchensocial return. Bedrijven krijgen een mooie opdracht in ruil voor sociale tegenprestaties in de vorm van werk of scholing. Het lijkt een loterij met alleen maar winnaars: kwetsbare groepen in de samenleving verdwijnen uit de kaartenbakken en er hoeft minder belastinggeld aan uitkeringen te worden besteed. Of liggen er barrières op de loer?


In het lentenummer van S-Magazine spreken we over social return met o.a. Hans Raaijmakers van Gascogne Groep, Rombout Jas van PSW en Marianne van Ravestijn van het Servicepunt Social Return Brabant.


Verder in dit nummer onder meer aandacht voor het bijzondere verhaal van Jeffrey die een moeilijke jeugd heeft gehad en nu een leerwerktraject volgt bij Shootlab, een interview met Willemijn Verloop die sociaal ondernemen in Nederland beter op de kaart wil zetten, voortijdige schoolverlaters die dankzij het project “Get Qualified” alsnog een opleiding volgen en Henk Ruijten die met zijn bedrijf Bikkel Bikes in de startblokken staat om de internationale markt van elektrische E-bikes te veroveren.


Start Foundation brengt vier keer per jaar het S Magazine uit, boordevol informatie over de inclusieve arbeidsmarkt.


Het abonnement op het S Magazine is gratis (hier abonneren). Lees je het magazine liever online, klik dan op de afbeelding van Rachida. En voor nog meer digitaal leesvoer vind je hier ook alle voorgaande edities op een rij.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer