< Terug naar de homepage English

Nieuwe Baanbreker online

Baanbreker #1 2018Baanbreker #1 2018Mooi koppel: Brouwerij De Prael en Lindeboom

Bierbrouwer De Prael verkoopt ambachtelijk gemaakt bier en werkt al jaren vrijwel alleen met kwetsbare medewerkers. Dat slaat aan, getuige de tweede vestiging die onlangs is geopend in de Amsterdamse houthavens. Om voldoende bier te kunnen brouwen, zocht De Prael samenwerking met Lindeboom, die sinds kort ook in het bedrijf participeert. ‘We hebben hetzelfde DNA’, zo verklaart algemeen directeur Paul Joosten van Lindeboom de samenwerking. ‘Zowel De Prael als Lindeboom zijn onafhankelijk, hebben persoonlijk contact met de klanten, doen het meeste in eigen huis.’ Lees het omslagverhaal in de nieuwe Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 1 van 2018 is verschenen en kan online worden bekeken. Het is het laatste nummer van Baanbreker in deze vorm.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

De Europese missie van Greyston Bakery

Het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery werft personeel door drempelloos solliciteren. In 2020 gaat het bedrijf, met steun van Start Foundation, een tweede vestiging openen in Amsterdam. Algemeen directeur Mike Brady: ‘Natuurlijk denkt iedereen dan gelijk aan de komst van de bakkerij, maar wij vinden ons model van drempelloos solliciteren eigenlijk nog veel belangrijker om te exporteren. Als veel meer bedrijven dit zouden toepassen, kunnen we meer mensen helpen economisch zelfstandig te worden.’ Lees het interview.

 

Sheltersuit Foundation gaat (ook) commercieel

Gelauwerd modeontwerper en oprichter van Sheltersuit Foundation Bas Timmer (27) is de uitvinder van water- en winddichte jassen die met een rits tot slaapzak zijn te transformeren, bedoeld voor daklozen en vluchtelingen. Timmer gebruikt zo veel mogelijk tweedehands materialen, en in zijn atelier werken 45 vrijwilligers, de meeste met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zijn stichting moet het nu nog van giften hebben, maar Timmer hoopt met de oprichting van een onderneming zijn stichting deels zelf te kunnen financieren. Lees hoe Timmer dat gaat aanpakken.

 

Ondernemer voert actie tegen loondispensatie

Nu de regering van plan is de loonkostensubsidie af te schaffen voor mensen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen, moet David Jansen, directeur van het Amsterdamse recyclingbedrijf Milieuwerk, wel in actie komen. Want als kwetsbare medewerkers loondispensatie moeten gaan aanvragen, krijgen ze minder loon dan hun collega’s. Lees hier wat volgens Jansen de gevolgen zijn.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer