< Terug naar de homepage English

Nieuwe editie Baanbreker magazine voor ondernemers

Rutger Bots (links) en Piet Feenstra van Only for MenRutger Bots (links) en Piet Feenstra van Only for MenEen blad vol inspiratie, praktische tips en onafhankelijke meningen voor ondernemers. Ziedaar het bladprofiel van Baanbreker, een nieuw 24-pagina’s tellend magazine dat Start Foundation vier keer per jaar uitbrengt.

 

Het blad, waarvan nu net het tweede nummer is verschenen, focust sterk op werkgevers die bereid zijn in mensen te investeren en die dus ook mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben of nemen. Dat is nog een terrein vol voetangels en klemmen en in die ‘jungle’ wil Baanbreker een gids zijn. Door de regels rond sociaal ondernemen in duidelijke taal uit te leggen. Door kosten en baten van sociale firma’s overzichtelijk op een rij te zetten. En door duiding te geven aan regelgeving en andere gevolgen van overheidsbeleid.

 

Volop kansen 

In interviews, reportages en achtergrondartikelen komen vooral de sociale ondernemers zelf aan het woord. Zoals modekoning Piet Feenstra die in zijn 11 kledingwinkels mensen met een beperking en ook ouderen volop kansen biedt: “Wie wil knallen krijgt bij ons de ruimte!”. Verder werpen een hoogleraar en een ondernemer hun licht op ‘reshoring’, het terughalen van werk uit lagelonenlanden. In China stijgen de loonkosten met maar liefst 40% per jaar; kan (de onderkant van) de Nederlandse arbeidsmarkt daarvan profiteren?

 

Oók in Baanbreker
Hoe de grote jongens aan de Amsterdamse Zuidas (o.a. ABN AMRO, KPMG en Randstad) hoger opgeleiden met een arbeidsbeperking maar lastig kunnen vinden en een kijkje in de keuken bij Burger King dat drop-outs vól met tatoeages toch een kans op werk biedt. Dat en nog veel meer kunt u hier online lezen.

 

Abonneren kan ook 

Liever een ‘echt’ papieren magazine in handen? Dat kan ook. U kunt zich hier kosteloos abonneren en dan valt Baanbreker voortaan vier keer per jaar bij u op de mat.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer