< Terug naar de homepage English

Nieuwe medewerker Senna Bouteba

Senna Bouteba, adviseur investering en innovatie: “Ik kan geen betekenisloos werk doen”


Nee, Senna Bouteba moet er niet aan denken om voor een bank te werken, alleen maar om financieel rendement te halen. Maar wél werkte ze met volle overgave negen jaar voor VSBfonds. Daar richtte zij zich op sociale ondernemingen, op zorg en op welzijn.

 

In 2014 was ze al eens in gesprek om bij Start Foundation te gaan werken. Maar toen leek de functie nog te veel op haar rol bij VSBfonds, en dat was niet wat ze ambieerde. Twee jaar later liggen de kaarten anders. Start Foundation heeft het zwaartepunt van haar koers verlegd. De nadruk ligt veel meer op het actief zoeken naar innovatieve oplossingen voor de bestaande arbeidsmarktproblemen.

Senna studeerde interculturele communicatie, volgde een focusopleiding arbeids- en organisatiepsychologie, voelt zich ondernemer én heeft een passie voor innovaties. “Oplossingen bedenken voor problemen én partijen verbinden, daar ligt mijn kracht. Start Foundation is dagelijks bezig met het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken, en dat geeft mij de verdieping die ik zoek.”

 

Betrokkenheid

Van jongs af aan voelt Senna zich aangetrokken tot het sociale domein. Ze heeft geen idee waar die betrokkenheid vandaan komt. “Dat zit gewoon in mij. Ik kan geen betekenisloos werk doen. Ik heb altijd al mensen en de samenleving willen helpen.”

Behalve via VSBfonds deed ze dat ook via haar eigen bedrijfje Blooming Projects, waar ze maatschappelijke professionals traint en coacht. Een activiteit die ze - één dag in de week - ook blijft voortzetten nu ze als adviseur aan Start Foundation verbonden is.

 

‘Wat wil je bereiken?’

Sociaal ondernemers daadwerkelijk laten ondernemen; dat’s in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Senna: “Velen van hen bedenken een plan wat ze willen gaan doen. Maar het gaat er natuurlijk om wat je wilt bereiken. Het gaat mij niet om het plan, het gaat mij om de uitvoering. En ik ben dit werk ook gaan doen omdat het me stoorde dat mensen soms zo makkelijk over geld denken. Ze redeneren: ‘Ik doe toch goeie dingen? Geef mij dan dat geld!’ Maar zó werkt het niet. Het gaat erom dat je kunt laten zien wat je initiatief zal bijdragen aan de maatschappij of aan mensen, en om de impact inzichtelijk te maken.”

 

Verbindingen

Het inclusiever maken van bedrijven en het creëren van meer banen ziet Senna als haar grootste uitdagingen voor de komende tijd. Uit haar VSBfonds-periode neemt ze ervaringen en netwerken mee die van veel nut kunnen zijn om verbindingen te leggen naar relevante sectoren in de arbeidsmarkt, en kennis over hoe je tot een inclusief personeelsbeleid kunt komen. 

Naar overzicht

Maak er een mooi jaar van waarin Sociaal ondernemers daadwerkelijk op een innovatieve manier de bestaande arbeidsmarktproblemen kunnen en mogen oplossen.

Hoi Senna,

En terecht dat je dan ergert!
Heel veel succes bij Start Foundation en héle fijne feestdagen.

Hartelijke groet,

Ruud van Gorp
Motorcycle Support Nederland

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer