< Terug naar de homepage English

Nieuwe wintereditie van S Magazine met o.a. Pieter Hilhorst en de nieuwe rubriek "afgesloten"

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Nieuwe wintereditie van S Magazine met o.a. Pieter Hilhorst en de nieuwe rubriek "afgesloten"

Jongeren in Nederland die geen verblijfsvergunning hebben, 
mogen volgens de wet wel onderwijs volgen,Lees het S Magazine online maar geen stage lopen. Minister Kamp wijst erop dat het kabinet illegaal verblijf strafbaar wil stellen. Het zou volgens hem in strijd zijn met het regeerakkoord om deze jongeren vrij te laten werken. Uit een poll van Start Foundation bleek dat 70% van de respondenten vindt dat jongeren zonder verblijfsvergunning recht op stage hebben om hun opleiding af te ronden. Ombudsman Pieter Hilhorst is een van de mensen die voor de slachtoffers van deze kromme regels opkomt. Jos Verhoeven, directeur van  Start Foundation, maakte bekend, bereid te zijn de boetes (8.000 euro) te betalen voor werkgevers die het risico nemen om deze jongeren een stage te bieden. Start Foundation heeft daarvoor anderhalve ton klaarliggen: het Stoutfonds.
 

In het wintereditie van het S Magazine wordt uitgebreid aandacht besteed aan de protestactie van Ombudsman en Start Foundation tegen deze kromme wetgeving.

Verder in dit nummer onder meer aandacht voor wajongers die van fietspad naar werk worden begeleidt door stichting Pak die Kans, CNV jongeren die het Social Lab lanceren  om Wajongers te helpen met het zoeken van een baan via social media, de brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk over zijn eerste baantje, de nieuwe rubriek “afgesloten” over een succesvol afgeronde project “Ctaste” , oud-Starters aan het woord voor het aankomend evenement “Startdag2012” en een interview met Mirjam van Praag, hoogleraar ondernemerschap aan de universiteit van Amsterdam en directeur van ACE (Amsterdam Center for Entrepreneurship).

 

Start Foundation brengt vier keer per jaar het S Magazine uit, boordevol informatie over de onderkant van de arbeidsmarkt en MVO.

 

Het abonnement op het S Magazine is gratis (hier abonneren). Lees je het magazine liever online, klik dan op de afbeelding van Jeroen. En voor nog meer digitaal leesvoer vind je hier ook alle voorgaande edities op een rij.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer