< Terug naar de homepage English

Nieuwjaarsmeeting van De Normaalste Zaak

Groeiend aantal bedrijven zet zich in voor mensen met een arbeidsbeperking–100e partner van DNZ Wolter & Dros is de 100e partner van De Normaalste Zaak

 

Op dinsdag 29 januari kwamen partners van De Normaalste Zaak bijeen in Zaltbommel, bij het bedrijf Brandwijk Kerstpakketten, voor de tweede tekensessie sinds de start van het netwerk. Het event was een succes; steeds meer bedrijven zien de kansen van werken met mensen met een arbeidsbeperking. Tijdens de bijeenkomst tekende installateur Wolter & Dros als 100e werkgever voor een inclusieve arbeidsmarkt. Koplopers spraken bovendien de ambitie uit om ook de rest van ondernemend Nederland te overtuigen van inclusief ondernemen. Niek Jan van Kesteren, algemeen directeur VNO-NCW, steunde deze ambitie en noemde de partners van De Normaalste Zaak ‘de voorhoede van ondernemers die de beweging naar een inclusieve arbeidsmarkt in gang kunnen zetten’.

 

Animo voor inclusief ondernemen neemt toe

Dat steeds meer bedrijven de kansen zien van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijkt uit de snelle groei van het netwerk De Normaalste Zaak. Sinds de start van het netwerk in april 2012 hebben meer dan 100 werkgevers getekend voor een inclusieve arbeidsmarkt. Tijdens de bijeenkomst werd de deelname van de 100e partner installateur Wolter & Dros gevierd.

 

Beeld kantelen van onwil bij werkgevers

Ondanks de vele goede voorbeelden van partners van De Normaalste Zaak heerst volgens Bert van Boggelen, kwartiermaker De Normaalste Zaak,  nog het beeld dat werkgevers niet willen werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niek Jan van Kesteren, directeur VNO-NCW, beaamde dit en schatte dat zeker 7 op de 10 ondernemers in Nederland juist welwillend staat ten opzichte van inclusief ondernemen. Hij sprak daarom zijn steun uit voor De Normaalste Zaak die dit zichtbaar maakt en noemde de partners ‘de voorhoede van ondernemers die de beweging naar een inclusieve arbeidsmarkt in gang kunnen zetten’.

 

Inclusief ondernemen, zonder dwang

De werkgevers pleitten tijdens de bijeenkomst voor een overheidsbeleid dat inclusief ondernemen stimuleert in plaats van afdwingt. Als alternatief op het quotum stelden werkgevers voor om zichzelf doelstellingen op te leggen zodat er daadwerkelijk meer arbeidsplekken worden gecreëerd voor mensen met een beperking. Ook spraken de bedrijven het voornemen uit om de rest van ondernemend Nederland te overtuigen van de kansen van werken met mensen met een arbeidsbeperking.

 

De Normaalste Zaak is een initiatief van MVO Nederland, Start Foundation en werkgeversvereniging AWVN. Het is een platform voor werkgevers die zich sterk maken om mensen met een beperking een kans te geven in hun bedrijf. Bij De Normaalste Zaak zijn inmiddels meer dan 100 bedrijven aangesloten. Deze bedrijven vinden het de normaalste zaak dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt. ‘Inclusief ondernemen’ noemen we dat.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer