< Terug naar de homepage English

Nominaties Okura-Emma at Work award bekend

Havenbedrijf Amsterdam NV, Joulz en PGGM genomineerd

Deze week zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Okura-Emma at Work award 2013 die op 4 maart wordt uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam NV, Joulz en PGGM sleepten een nominatie in de wacht omdat zij hebben laten zien dat jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking heel goed integreerbaar zijn in het bedrijfsproces. De award is een initiatief van Hotel Okura Amsterdam en Emma at Work, uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking.

De genomineerden
Havenbedrijf Amsterdam NV biedt al vanaf 2007 werkplekken aan de jongeren van Emma at Work. Ook enkele jongeren die zeer ernstig ziek zijn geweest kregen de kans om met extra begeleiding en aandacht succesvol aan de slag te gaan. Voor PGGM sluit het inzetten van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan op de kernwaarden en kernkwaliteiten van het bedrijf en afgelopen jaar gingen meerdere jongeren via Emma at Work bij PGGM aan de slag. Ook Joulz is zeer betrokken bij deze doelgroep en hielp een aantal jongeren aan een werkplek. Het bedrijf had afgelopen jaar als thema van het jaarverslag 'Duidelijk betrokken'.

Uitreiking award

Op 4 maart wordt tijdens een informatieve bijeenkomst in Hotel Okura Amsterdam bekend gemaakt welk van deze drie genomineerde bedrijven dit jaar de award zal winnen. De jury bestaat, behalve uit juryvoorzitter Prof. dr. Hugo Heymans, uit Andrée van Es, wethouder Werk, Inkomen en Participatie van Amsterdam, Emmy Stoel, general manager Hotel Okura Amsterdam en Willem Philipsen, voormalig gitarist van o.a. Anouk en Postmen en werkzaam via Emma at Work. Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN zal een toelichting geven op het 7.500-banenplan; AWVN helpt werkgevers op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt. Thema van de bijeenkomst is 'The perfect match' en de presentatie is in handen van Freek de Jonge.

Over Emma at Work

Emma at Work werd in 2006 in het Emma Kinderziekenhuis/AMC opgericht en begeleidt jongeren met een chronsiche ziekte of lichamelijke handicap bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Emma at Work is actief in de regio's Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht. Sinds de oprichting zijn ruim 500 jongeren succesvol naar werk bemiddeld. 

 

Start Foundation investeert de komende jaren 165.000 euro in het non-profituitzendbureau. Want door te werken tel je mee, word je zelfstandig, verdien je je eigen geld en vergroot je ook nog eens je sociale contacten. Emma at Work zorgt ervoor dat chronisch zieke jongeren 'gewoon' mee kunnen doen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer