< Terug naar de homepage English

Onderwijs verspilt kostbaar talent

Het onderwijs moet leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Maar in het geval vanBaanbreker 3, juli 2016Baanbreker 3, juli 2016 Chaimae zat het onderwijs haar ambities juist in de weg. De ene school na de andere probeerde haar richting arbeidsmarkt te duwen, maar Chaimae hield vast aan haar droom managementassistent te worden. Met hulp van stagebedrijf Buck Models heeft ze haar diploma nu toch bijna gehaald. Een bijzondere aflevering van de rubriek Niet te geloven in de nieuwste editie van Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 3 - 2016 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

Na detentie weer een kans

De moeilijkste groep om aan een baan te helpen zijn ex-gedetineerden, zo blijkt uit het profielacceptatie-onderzoek van Start Foundation.

Toch zijn er bedrijven die het aandurven. Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie bijvoorbeeld. Een koffiebar in Rotterdam West, waar geurige koffie van topkwaliteit wordt geserveerd. In Baanbreker een interview met twee Toppers van dit bedrijf en een achtergrondverhaal over werken met ex-gedetineerden.

 

Het succes van tomatenkontjes

In De Verspillingsfabriek worden groentenresten door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt omgewerkt naar smaakvolle soep. Zo slaat ondernemer Bob Hutten twee vliegen in één klap. Het geheim is de organisatie van de fabriek, die vanaf de start is opgezet rond de capaciteiten van het personeel. Lees het verhaal over duurzaamheid als succesvol bedrijfsconcept in de nieuwste Baanbreker.

 

Arbeidsmarkt vergt radicale reorganisatie

Ze vertelden hun verhaal al eerder, maar natuurlijk nu ook in Baanbreker. Volgens Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation en hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen, biedt de arbeidsmarkt biedt alleen nog banen voor toptalenten. Steeds meer mensen kunnen (tijdelijk) niet meer mee. Dat kan zo niet langer. Zie het onder ogen en creëer een parallelle arbeidsmarkt, stellen de twee in een opiniestuk in de nieuwste Baanbreker.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer