< Terug naar de homepage English

Online toolkit CAP100 speelt in op participatiewet

Caroline Princen (links) en Lucille Werner (rechts)Caroline Princen en Lucille Werner

Voor werkgevers die openstaan voor de mogelijkheden en talenten van mensen met een lichamelijke beperking is een online toolkit beschikbaar. Ook met zicht op de aanstaande participatiewet wordt de roep om praktische tools steeds groter.

De toolkit geeft concrete handvatten om de organisatie beter in te richten en voor te bereiden op werknemers met een lichamelijke handicap. Zo helpt de toolkit bij praktische oplossingen, maar ook bij een stukje verandermanagement zoals het creëren van draagvlak op de werkvloer. De Toolkit is samengesteld door het CAP100 team van Lucille Werner, met steun van het Revalidatiefonds. Met dit initiatief wil Lucille Werner de afstand tussen mensen met een lichamelijke handicap en het bedrijfsleven verkleinen.


Lucille Werner: “Ik ben trots op de toolkit CAP werk(t). Het brengt werkgever en werknemer met een lichamelijk handicap dichter bij elkaar. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen en succesvolle carrières te starten.”

 

Caroline Princen (zie foto), lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, nam eerder het eerste exemplaar in ontvangst: “Ook mensen met een beperking horen bij het potentieel waar je als werkgever naar zoekt. Door enthousiasme, inzet, en met name doorzettingsvermogen en wilskracht maken zij in hun werk een belangrijk verschil. En dat heeft  ook nog eens een positieve invloed op de collega’s.”

 

CAP100 wordt mede mogelijk gemaakt door Start Foundation en een tiental grote partnerbedrijven.

 

Download de toolkit.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer