< Terug naar de homepage English

Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie

Prinses Laurentien van Oranje is door De Dikke Blauwe uitgeroepen tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2017-2018’. De prinses staat bovenaan de nieuwe, jaarlijkse ranglijst DDB100. De jury roemt haar onder meer vanwege het baanbrekende werk met kinderen in haar Missing Chapter Foundation. Ze volgt het echtpaar Joop en Janine van den Ende op, dat de lijst vorig jaar aanvoerde. Het jaar daarvoor won Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation.

 

Met de jaarlijkse DDB100 brengt De Dikke Blauwe mensen in beeld die op de een of andere wijze maatschappelijke impact hebben gerealiseerd met geld (van anderen of van zichzelf) of baanbrekende ideeën. Daardoor vervullen zij een voorbeeldfunctie voor anderen die met private initiatieven een bijdrage leveren aan het goede doel. Hoofdredacteuren Charles Groenhuijsen en Edwin Venema: ‘Het is daarmee dus géén ranglijst van grootste filantropen, maar juist van rolmodellen die maatschappelijke vrijgevigheid in Nederland stimuleren.’

 

Het programma werd besloten met de overhandiging van het eerste exemplaar van het nieuwe jaarboek De Dikke Blauwe. Deze zeshonderd pagina’s dikke uitgave is toe aan zijn vierde editie en wordt binnen de filantropie beschouwd als onafhankelijke, journalistieke gids voor iedereen die inspiratie en informatie zoekt in ‘Het Land van Goed Doen’. In de Nederlandse filantropie gaat jaarlijks ten minste 6 miljard euro om aan giften, nalatenschappen en sponsoring voor het goede doel.

 

Haar uitverkiezing als ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie’ beschouwt prinses Laurentien als ‘een bevestiging van iets waar ik jaren heel hard aan heb gewerkt, met heel veel mensen en heel veel organisaties’. Dat zegt ze in een groot interview met dagblad De Telegraaf. 

 

Jos Verhoeven staat in de nieuwe editie op een eervolle zesde plek. De jury: "De winnaar van twee jaar geleden staat nog immer fier in onze top 10. En dat heeft Jos Verhoeven te danken aan dezelfde kwaliteit als in voorgaande jaren: bestuurlijke vernieuwing en nooit bang om bestuurlijk een nat pak te halen. We hebben het al vaker gezegd: wie zijn doelstelling (een inclusieve arbeidsmarkt) altijd centraal stelt, komt vaak uit op onverdachte middelen en methoden."

 

Zie ook www.dedikkeblauwe.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer