< Terug naar de homepage English

Prokkel 2011: Door te werken, laat ik zien wie ik ben

Portret Gerdi Verbeet achter de microfoonGerdi VerbeetVandaag heeft Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet het startsein gegevenvoor Prokkel 2011. Prokkel is de jaarlijkse Verstandelijk Gehandicapte driedaagse die zich richt op integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Verbeet biedt samen met collega’s in de Tweede Kamer 25 Prokkelstages aan voor mensen met een verstandelijke beperking.


Prokkels zijn prikkelende ontmoetingen tussen iemand met en zonder een verstandelijke beperking. In 2008 werd begonnen met 40 Prokkels. Dit jaar zijn het er al meer dan 190. Uit alle Prokkels zijn er tien genomineerd voor de Gouden Prokkel. Hieronder de Prokkel van Conny Kooijman, directrice van de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking (LBF). Zij organiseert de Prokkel "Door te werken, laat ik zien wie ik ben." Onder dit credo trekt ze samen met haar Prokkels langs diverse organisaties en instanties in Utrecht.

Meer informatie over Prokkel op www.prokkel.nl. Start Foundation waardeerde het evenement met een financiële bijdrage voor de 'werkprokkels'.


Naar overzicht

Beste Frans, de term "Verstandelijk Gehandicapte driedaagse" wordt gehanteerd door de Stichting Prokkel zelf. Ook wij geven de voorkeur aan het gebruik van de term 'verstandelijke beperking'. Al vertoont de doelgroep van de Prokkel driedaagse en zeer divers niveau van ontwikkeling.

Jammer dat de term "Verstandelijk Gehandicapte driedaagse " wordt gebruikt (wat niet klopt) terwijl later in de tekst wordt gesproken over "Mensen met een verstandelijke beperking".

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer