< Terug naar de homepage English

Realisten aan het werk

Portret Klaas WoltingeKlaas WoltingeCNV Jongeren helpt beperkte jongeren zelfstandig online een baan te zoeken. Zij geven trainingen aan Wajongers om in het Realisten Promo Team deel te nemen. Dit promoteam gaat langs allerlei bedrijven om informatie over Wajongers te geven, zoals Klaas Woltinge.

 

Klaas Woltinge

Bij Klaas (34) is op zijn twaalfde de ziekte van Von Recklinghausen geconstateerd. Een ziekte van het zenuwstelsel waarbij hij veel tumoren in zijn rug heeft zitten (op de hoofdzenuw). Rond zijn zeventiende werd hij al arbeidsongeschikt verklaard. Klaas: ‘Ik heb nog een aantal jaar gewerkt als assistent activiteitenbegeleider op een dagbestedingscentrum voor mensen met een handicap. Maar ik werd in 2006 ontslagen en het is heel moeilijk om weer aan de slag te komen. Toen leerde ik wat het betekent om Wajonger te zijn. Niet makkelijk dus.’ Sinds 2008 is Klaas actief binnen het Realisten Promo Team. ‘We vertellen werkgevers dat mensen met een beperking best veel kunnen en willen doen, ondanks hun handicap. We leggen aan werkgevers vooral uit op welke regelingen je als werkgever recht hebt als je een Wajonger in dienst neemt. Gelukkig merken we dat er best interesse is in het aannemen van iemand met een arbeidsbeperking. Maar mij heeft het helaas nog geen baan opgeleverd.’ Maar Klaas zit niet stil. Naast zijn werk voor De Realisten is hij actief voor het Netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten van Groen Links, en hij werkt als vrijwilliger bij de Zonnebloem. ‘Mijn kracht? Als ik ergens mijn tanden inzet, laat ik niet meer los en links- of rechtsom zal ik mijn doelen bereiken.’

 

Dit artikel stond in UWV Perspectief online. Lees hier ook het verhaal van Bastiaan Gramser (32), die vanaf zijn geboorte slechtziend is.  Bastiaan heeft namens de realisten al 60 presentaties gegeven bij bedrijven over de kwaliteiten van Wajongers.

 

Wil je meer weten over het Realisten Promo Team, kijk dan op www.derealisten.nu. De Realisten worden financieel ondersteund door Start Foundation.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer