< Terug naar de homepage English

Regionale Huismeester biedt arbeidsovereenkomsten aan

Een donkere man schudt een emmer met afval neer in een stortkoker, hij staat op een dak en op de achtergrond zie je een gevel van een huisIn januari van dit jaar is De Regionale Huismeester BV opgestart. Deze zelfstandige onderneming is een initiatief van bouwbedrijf Van Asperdt BV uit Eindhoven. Het combineert twee aandachtsgebieden: de behoefte aan kleinschalige onderhoudswerkzaamheden tegen betaalbare prijzen enerzijds en het aan het werk helpen van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt anderzijds.

 

Direct vanaf de start kon een aantal re-integratiemedewerkers van Ergon Arbeidspool aan het werk bij De Regionale Huismeester. Nu, bijna een jaar later, zijn deze medewerkers voldoende getraind en bijgeschoold om in dienst te treden. Hoewel dit ogenschijnlijk geen opzienbarend nieuws is, gebeurt het in re-integratieland toch niet vaak dat vijf personen tegelijkertijd een arbeidsovereenkomst krijgen bij een reguliere werkgever.

 

Vandaag wordt er stilgestaan bij de ondertekening van de arbeidsovereenkomsten van deze medewerkers. Ed Kooijmans, directeur Van Asperdt Bouw en directeur De Regionale Huismeester verwelkomt mede namens Start Foundation en Lindenhovius Personeelsmanagement (die het initiatief ondersteunen) de verschillende betrokkenen.

 

Ook wethouder Henk Brink staat stil bij de importantie van dit soort ontwikkelingen, zeker in het kader van de nieuwe Wet Werken naar Vermogen, waar deze onderneming en zijn doelstellingen een schoolvoorbeeld van is. Naast Wethouder Brink zal ook Start Foundation haar licht laten schijnen op dit onderwerp, waarna de vijf medewerkers de arbeidsovereenkomsten (voor sommigen hun eerste!) zullen tekenen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer