< Terug naar de homepage English

Seminar productiewerk terug naar Nederland halen

Tilburg UniversityOm mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen, zou het helpen om productiewerk uit lagelonenlanden terug te halen. Maar hoe pak je dat aan, kan samenwerking tussen bedrijven en overheid leiden tot het terughalen van productiewerk? In een seminar op Tilburg University worden de mogelijkheden verkend.


Sprekers zijn Harry Moser, Amerikaans expert op dit vlak, de Tilburgse wethouder Auke Blaauwbroek, Jos Verhoeven directeur Start Foundation en hoogleraar Ton Wilthagen.


Er zijn de laatste jaren veel banen naar het buitenland verdwenen vanwege de hoge arbeidskosten in Nederland. Maar de loonkosten in het buitenland stijgen ook en de nieuwe economieën ontkomen er niet aan een sociaal stelsel op te bouwen. Dat biedt kansen, aldus de sprekers.


In dit seminar voor vertegenwoordigers van overheid, wetenschap, werknemers en politiek, wordt de basis gelegd voor concrete business cases voor ondernemers om banen terug te halen. Wanneer: Woensdag 29 mei 2013, 15.00u tot 19.15u, Tilburg University. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer