< Terug naar de homepage English

Specialisterren werft aspirant testers

Een medewerker (man) van specialisterren zit aan zijn bureau achter een tweetal computerschermenZeven aspirant testers zijn toegelaten tot de vierde opleidingsronde van de Specialisterren Academy. Tijdens deze opleiding worden de deelnemers opgeleid tot gecertificeerd testoperator. Na een succesvolle afronding van de opleiding treden de testers in dienst bij Specialisterren. Dit bedrijf levert diensten op het gebied van softwaretesten en kwaliteitsmanagement en zet daarbij mensen in met een met een stoornis in het autistisch spectrum.


Specialisterren kiest juist voor mensen met autisme vanwege het bovengemiddelde concentratievermogen, oog voor detail en logisch denken, waardoor zij sneller en beter in staat zijn om te testen. Om tot de opleiding toegelaten te worden, moeten de kandidaten eerst een assessment afleggen en worden ze zorgvuldig gescreend. Na de opleiding leggen de deelnemers een internationaal erkend examen af.

 

Groeiende vraag

Sjoerd van der Maaden, directeur van Specialisterren: ‘Dat het goed testen van software steeds meer voet aan de grond krijgt, merken wij aan groeiende vraag naar testwerk. We kunnen hier alleen gehoor aan geven als we ons team uitbreiden met de beste testers. Als de testers hun opleiding bij de Academy succesvol hebben afgerond, hebben we zeker gesteld dat we in het eerste half jaar van 2013 in de vraag naar kwalitatief testwerk kunnen voorzien. In de tussentijd streven we ernaar een nieuwe groep klaar te stomen om verdere groei te realiseren.’

 

Vanwege die bijzondere personele opbouw kreeg Specialisterren eerder een krediet van Start Foundation. Bovendien geeft Specialisterren mensen met autisme uitzicht op een reguliere baan.


Bron: computable.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer