< Terug naar de homepage English

Staatssecretaris maakt eerste Beste Baas van Geleidehondenbaas bekend

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Staatssecretaris maakt eerste Beste Baas van Geleidehondenbaas bekend

Jetta KlijnsmaJetta KlijnsmaWelk bedrijf mag zich op 2 april de allereerste Beste Baas van de Geleidehondenbaas noemen? Zes bedrijven, waaronder bekende werkgevers zoals ING, zijn uit 22 aanmeldingen geselecteerd voor de verkiezingsfinale. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma maakt deze dag bekend wie de beste werkgever van Nederland is voor zijn gehandicapte werknemer met een geleidehond. 

Vooruitlopend op de Participatiewet die in 2015 wordt ingevoerd, wil KNGF Geleidehonden met deze verkiezing positief bijdragen aan de arbeidsparticipatie van gehandicapte mensen met een professioneel opgeleide hond.

Onwetendheid handicap en hond
Uit onderzoek van KNGF Geleidehonden is gebleken dat een groot deel van de gehandicapte werkzoekenden vanwege hun beperking op problemen stuit bij potentiële werkgevers. "Helaas worden veel geleidehondenbazen bij het zoeken naar een baan belemmerd door onwetendheid bij werkgevers over de handicap en soms ook over de hond. Dat is eeuwig zonde, want juist onze geleidehonden maken het voor veel blinde mensen mogelijk veilig en snel naar het werk te reizen", zegt Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. De geleidehond kan juist een waardevolle toevoeging zijn op de werkvloer. "Een aardige bijkomstigheid is dat de aanwezigheid van honden op de werkvloer de arbeidsproductiviteit verhoogt", zegt Greve. Het belang van de verkiezing wordt onderstreept door staatssecretaris Klijnsma: "Nog steeds blijkt dat arbeidsgehandicapten verhoudingsgewijs veel minder vaak een baan krijgen dan 'gewone' werknemers. Werkgevers en werknemers moeten de deur wijd open zetten voor mensen met een beperking. Initiatieven zoals de Beste Baas van de Geleidehondenbaas-verkiezing van KNGF Geleidehonden zetten een belangrijke stap in deze richting."

Prijs
Het winnende bedrijf ontvangt uit handen van staatssecretaris Jetta Klijnsma een cheque ter waarde van 7.500 euro om de arbeidsintegratie van gehandicapte werknemers nog verder te verbeteren. De prijs wordt gefinancierd door Start Foundation. Kijk voor meer informatie over de Beste Baas van de Geleidehondenbaas-verkiezing op: www.geleidehond.nl/bestebaas

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer