< Terug naar de homepage English

Start Foundation zoekt radicale oplossingen onderkant arbeidsmarkt

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Start Foundation zoekt radicale oplossingen onderkant arbeidsmarkt

De onderkant van de arbeidsmarkt krijgt het zwaar te verduren. Radicale oplossingen zijn nodig, om mensen met minder kansen nieuwe kansen op werk te geven. Baanbrekende ideeën zijn welkom op het zojuist gelanceerde onlinediscussieplatform www.dekwetsbaren.nl. Aanleiding voor Start Foundation om dit platform te faciliteren, is de onthutsende en verontrustende analyse in het boek De kwetsbaren, van Will Tinnemans. Na het lezen ervan is één ding duidelijk: het huidige arbeidsbestel moet grondig op de schop.

 

Vernieuwende ideeën

De aftrap van het discussieplatform vond plaats in aanwezigheid van de geïnterviewden in het boek. Direct kwam er spontane discussie op gang. Bas van de Haterd (auteur Werken Nieuwe Stijl): ‘‘Die drie miljard die we nu uitgeven aan sollicitatietrainingen kunnen we ook besteden om ondernemers kredieten te verlenen.’’ Femke Groothuis van Ex’Tax pleit al jaren voor het goedkoper maken van arbeid, en tegelijkertijd de consumptie duurder te maken. ‘‘Dan zijn mensen ook in staat meer diensten af te nemen. Ook daar ligt veel nieuwe werkgelegenheid te wachten,’’ aldus Groothuis. Een idee dat minister Asscher ondertussen min of meer lijkt te omarmen (bron: rijksoverheid.nl).

 

Geen commentaar

Met dekwetsbaren.nl wil Start Foundation oplossingen zoeken voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. We willen allerminst bij de pakken neerzitten of met de vinger wijzen. Dit soort commentaar vind je dus ook niet terug op de site. Kortom: heb je oplossingen voor werkloosheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Stuur ze naar www.dekwetsbaren.nl.

 

Bekijk hieronder een interview met Omroep Brabant:

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer