< Terug naar de homepage English

Stichting Nelis bij EenVandaag tv met rapportage jeugdwerkloosheid

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Stichting Nelis bij EenVandaag tv met rapportage jeugdwerkloosheid

Ian SmeyersEenVandaag bezocht Stichting Nelis in Den Haag waar werkloze jongeren worden opgeleid tot glazenwasser. Ook spraken de makers van het tv-programma met jongeren over wat werkloosheid voor hen betekent en wat ze ondernemen om toch aan de slag te komen. Daarnaast een interview met econoom en oud PvdA-minister van Sociale Zaken Willem Vermeend over de effectiviteit van de kabinetsplannen om de jeugdwerkloosheid te bestrijden.

 

Uitzending: EenVandaag, maandag 13 januari 2014 18.15 uur Ned1

 

 

Onder de naam ‘op de ladder naar succes’ krijgen werkloze jongeren bij Stichting Nelis de kans zich in het vak te bekwamen. Uniek is dat elke geslaagde kandidaten ook een arbeidscontract voor minimaal zes maanden krijgen. Stichting Nelis is een initiatief van ondernemer Ian Smeyers (directeur van schoonmaakbedrijf HydraGroup).
 

Smeyers (36) is de kleinzoon van Nelis Bisschops (1921-2008) die in Den Haag beter bekend stond als ‘de zingende glazenwasser’. Die hield een heleboel ‘lastige gasten’ op het rechte pad door ze, soms met harde hand, het beroep van glazenwasser bij te brengen. Ook Ian kreeg zo zijn scholing. Met de in 2011 opgerichte Stichting Nelis treedt hij in de voetsporen van zijn legendarische grootvader. Start Foundation is hoofdfinancier van Stichting Nelis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer