< Terug naar de homepage English

The Colour Kitchen geeft kleur aan bedrijfsrestaurants Rabobank

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • The Colour Kitchen geeft kleur aan bedrijfsrestaurants Rabobank

The Colour KitchenWerkloze jongeren koken en serveren in bedrijfsrestaurants Rabobank

 

Om jongeren uit bijstand en Wajong te halen, wil The Colour Kitchen at Work vóór 2014 minimaal negentig leerplaatsen creëren. Bij deze baanbrekende bedrijfscateraar leren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het horecavak. Bedrijven die een duidelijk statement willen maken dat ze hun sociale verantwoordelijkheid serieus nemen, schakelen The Colour Kitchen at Work in. De cateringorganisatie timmert nu twee jaar aan de weg en heeft contracten met vijf locaties, waaronder Rabobank Alkmaar en Rabobank Breda. Ook met Rabobank Geldrop is de deal zo goed als rond. Start Foundation steekt € 100.000,- in het concept vanwege het innovatieve karakter en het sociaal rendement. Van elke tien leerlingen die hun diploma halen, stromen er vijf door naar betaald werk.

 

 

 

Openheid

 

Onder leiding van twee ervaren leermeesters - een manager en een chef-kok - worden per locatie acht tot tien jongeren met een gebrekkige toegang tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca. De jongeren komen in een ‘open keuken’ te werken. “Onze leerlingen kunnen zich niet verschuilen achter de keukendeur, ‘big brother’ kijkt altijd mee. Bovendien maken we er geen geheim van dat we werken met mensen die tot voorheen minder kans hadden op werk. En fouten maken we allemaal. De open keuken helpt dat ze zich snel 'herpakken' en sterk groeien als persoon en professional”, aldus Bartel Geleijnse, directeur van The Colour Kitchen at Work.

 

 

 

Groeikansen

 

De organisatie roeit graag tegen de stroom in en ziet ook in het huidige economische klimaat volop groeikansen. Geleijnse: “Het is niet alleen maar bezuinigen. Er is ook nog steeds voldoende budget om verantwoord te ondernemen.” The Colour Kitchen at Work heeft de ambitie om jaarlijks met minimaal vier cateringlocaties te groeien.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer