< Terug naar de homepage English

Twee vrijkaarten symposium sociale ondernemerspraktijk Driekant

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Twee vrijkaarten symposium sociale ondernemerspraktijk Driekant

De toonbank van een bakkerij met daarboven BroodDriekant is een biologische bakkerij met een winkel en lunchcafé in het centrum van Zutphen. Driekant is een commercieel bedrijf als ieder ander, maar wordt gerund door mensen die (nog) geen aansluiting vinden bij de reguliere arbeidsmarkt. En dat doen ze goed. Wekelijks komen hier zo’n 3.000 klanten en dat al 15 jaar lang. Om deze mijlpaal luister bij te zetten organiseert Driekant een symposium op 12 december 2011. Verhalen en ervaringen uit de sociale ondernemerspraktijk vormen de rode draad van deze bijzondere bijeenkomst. Diverse succesvolle sociaal ondernemers geven een kijkje in hun keuken. Ook de  ‘Wet Werken naar Vermogen’ komt uitgebreid aan bod.

 

Start Foundation ondersteunt dit symposium van Driekant met een financiële bijdrage. Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation, zal daarnaast ook een inhoudelijke bijdrage leveren. En daarom mogen wij twee vrijkaarten weggeven (t.w.v. € 150,- per stuk). Het enige wat u hoeft te doen is onderaan dit bericht uw reactie te plaatsen met uw motivatie om aanwezig te zijn bij dit event. Reageren kan tot 25 november 2011. En mocht u bij de loting buiten de boot vallen dan kunt u zich hier inschrijven.

 

Locatie: Apenheul, Apeldoorn.

 

Programma 12 december 2011 (in een notendop):

11:00 Ontvangst

11:15 Start Deel I: Inspireren. Met bijdragen van: Henk Smit - Directeur Driekant, Jeroen Walraven - Voormalig Directeur Maxi Cosi en Quinny en Ad Broere - Auteur ‘Een Menselijke Economie’.

13:00 Start Deel II: Verdiepen. Rondetafelgesprekken rondom verschillende thema’s. O.a. over het benutten van de kansen van de ‘Wet Werken Naar Vermogen’.

15:00 Start Deel III: Afspraken maken. Terugkoppeling en rondetafelgesprek met o.a. Bert van Boggelen, Kwartiermaker Werkgeversplatform Arbeidsparticipatie van MVO Nederland en Aukje Smit, Senior Onderzoeker Arbeidsparticipatie van TNO Arbeid.

16:00 Spetterende afsluiting en ‘actieve’ borrel

17:00 Einde

 

Kijk voor het hele programma en aanmelden op www.driekant.nl/symposium/symposium.html.

Naar overzicht

Waarom ik graag hierbij aanwezig ben?
Wij ondersteunen initiatieven van mensen met autisme o.a. de Beeldvormingscampagne Autisme en werk (autisme Ten Top), een eigen initiatief van mensen met autisme. Mooi om andere mensen hier te ontmoeten en wellicht de verbinding te maken. Graag zou ik samen met een van de initiatiefnemers van ons project willen komen zodat hij ook zelf zelf contacten kan leggen en ideeen opdoen voor de organisatie van 5 netwerkbijeenkomsten die wij in het land gaan organiseren. Zie www.autismetentop en www.stichtingovaal.nl. We hebben beperkte financiele middelen voor ons project.
Vriendelijke groet,
Judith van der Kleij, directeur stichting Ovaal

Wat een goed initiatief!
2 x Vrijkaarten? Ja graag!
Waarom?
1. Uitwisseling & Inspiratie bij sociaal ondernemen
2. Ondernemerschap tonen bij de ontwikkelingen binnen zorg & welzijn, terugtrekkende overheid.
3. Toekomst: kansen ontdekken voor Wet Werken naar Vermogen.

Werkzaam als teamleider van twee werkleerbedrijven (GGZ) waar mensen met psychiatrische achtergrond kunnen werken aan maatschappelijk herstel en re-integratie door arbeid. Met het team zijn we volop bezig met de omslag naar meer sociaal ondernemerschap. Onlangs gestart met het maken van een SROI (social return on investment) analyse.

Verdieping & uitwisseling is zeer gewenst!

Beste Remko,

Al vaak heb ik van de Driekant gehoord maar ik ben nooit in Zutphen geweest, dit symposium is een mooie aanleiding. Bovendien doe ik promotie-onderzoek naar sociaal ondernemerschap in Nederland en ben dus erg geinteresseerd in goede voorbeelden en inspirerende verhalen. Met een gratis kaart zou ik heel blij zijn.
Vriendelijke groet, Marianne

Beste startfoundation,
Samen met een collega heb ik het plan om een eigen onderneming te starten in begeleiding/coaching voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om trainen van arbeidsvaardigheden op de werkplek bij commerciële bedrijven, werkgevers adviseren over begeleiding etc. Voornamelijk richten op wajongers en schoolverlaters. We hebben jarenlang ervaring in het trainen van mensen met autisme naar werk, binnen een instelling en willen nu efficiënter gaan werken door zelfstandig aan de slag te gaan.
Ons plan is om januari te starten. Dit symposium lijkt me een goede gelegenheid om informatie te verkrijgen die wij kunnen gebruiken voor ons te starten onderneming. Graag kom ik in aanmerking voor de 2 gratis kaarten!

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer