< Terug naar de homepage English

Vacature Adjunct Directeur m/v

Start Foundation zoekt Adjunct Directeur

coachend leider - realisatiekracht - schakelvermogen - bevlogen

 

LOCATIE
Eindhoven 

 

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is, aan het werk wil helpen en laten houden. Het doel van Start Foundation is een zogeheten ‘inclusieve arbeidsmarkt’ met duurzaam betaald werk voor iedereen die kan en wil werken. 

 

Vanuit haar unieke onafhankelijke positie en bevlogenheid stimuleert Start Foundation actief verbeteringen en zoekt men naar hefbomen die echte innovatie tot stand brengen. Er is geen vaste aanpak maar maatwerk. Start Foundation is wegbereider, makelaar, verbinder en desnoods een ‘rebel voice’, daarbij aansluitend op en steeds gebruikmakend van het politieke en maatschappelijke krachtenveld en recente ontwikkelingen. Met haar investeringen – geld, kennis en de inzet van haar netwerk – wil Start Foundation zo veel mogelijk impact bereiken. 

 

De investeringen richten zich op projecten, sociale ondernemingen en MKB-bedrijven die aansluiten bij de missie. Daarnaast initieert en ontwikkelt Start Foundation ook eigen activiteiten en innovatieve aanpakken gericht op duurzame verbetering van de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen. Het bronkapitaal van waaruit Start Foundation deze investeringen financiert, is opgebracht uit de verkoop van Start Uitzendbureau in 2002.

 

 

DE FUNCTIE

Bij de organisatie werken 15 medewerkers.

De Algemeen Directeur richt zich vooral op de hoofdlijnen van strategie en beleid; innovatie-ontwikkeling; vertegenwoordigt Start Foundation naar buiten; onderhoudt contacten met belangrijke stakeholders en treedt op in de media. De Algemeen Directeur legt verantwoording af aan en laat zich inspireren door het Bestuur.

 

Voor de dagelijkse aansturing van de organisatie zal de Adjunct-Directeur verantwoordelijk worden gesteld. In grote lijnen bestaat deze functie uit de volgende onderdelen:

 • Sparring partner van de Algemeen Directeur.
 • Vertaling van strategie naar uitvoering. Mede opstellen en zorgdragen voor uitvoering van het jaarplan.
  Samen met het team de vertaalslag kunnen maken van ideeën en strategische besluiten naar concrete werk-/actieplannen. Aandacht voor het “hoe” en de consequenties van de gemaakte keuzes kunnen overzien.
 • Aansturing en ontwikkeling van de 15 medewerkers (adviseurs, backoffice, secretariaat, communicatie).


Naast de aansturing, werkplanning en inzet van het personeel is de werkmissie voor de Adjunct Directeur om de medewerkers zo optimaal zelfstandig en in teamverband te laten functioneren. Dat betekent vragen stellen en uitdagen, waar nodig richting geven, maar ook werk uit handen durven geven.
De Adjunct Directeur is verantwoordelijk voor zowel sturing (kaders stellen, resultaat/ output benoemen, grenzen aangeven) als zelfsturing (ruimte geven, zelforganisatie en loslaten) van het team en een goede balans hiertussen.

 • Voorzitten van het wekelijkse investeringsoverleg waar samen met het team aanvragen en eigen ideeën zowel in voorbereidings- als besluitvormingsfase besproken en kritisch beoordeeld worden.
 • Buddy/ coach zijn voor adviseurs bij complexere projecten.
 • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het beheer van managementinformatie.

 

UW PROFIEL

Bouwer/ borger van een cultuur van bevlogenheid, lef en durf.

 • Stevige ervaring in het managen van een organisatie gericht op de ontwikkeling van medewerkers naar meer zelfstandigheid/zelfsturing. U bent voor zowel de individuele medewerkers als het team een coach en zet ze in hun kracht, laat ze schitteren, viert successen en evalueert/geeft feedback over mislukkingen.
 • U bent een zakelijke beslisser met interesse/ passie voor het sociale domein. Een combinatie van idealisme en resultaatgerichtheid.
 • Realisatie- en implementatiekracht.
 • Affiniteit met het werkveld; u kunt zich snel de inhoud van het werkveld eigen maken.
 • U heeft een uitstekend coördinerend vermogen, een helicopterview en u destilleert hieruit de juiste managementinformatie.
 • Men ervaart u als een inspirerende, empathische én resultaatgerichte collega.
 • WO werk- en denkniveau.

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Inschaling conform CAO Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening.

Inschaling afhankelijk van zwaarte en ervaring maximaal € 89.000 bruto per jaar bij een fulltime dienstverband (36 uur/week), inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

 

 

PROCEDURE 

De werving en voorselectie van kandidaten zijn in handen van Diemen & Van Gestel.

De voorselectie vindt plaats vóór 8 oktober.

Voordracht bij Start Foundation: 14 oktober.

Eventueel assessment: 19 oktober.

Contract: eind oktober.

Startdatum: november/december.

 

Uw CV, vergezeld van een motivatiebrief kunt u vóór 28 september 2015 toezenden aan: Diemen & Van Gestel, t.a.v. drs. Monique Brummans, Directeur, via de vacaturepagina van Diemen & Van Gestel. Voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht via 0346 - 354 354.

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer