< Terug naar de homepage English

Vacature Adviseur Impact Investment

Start Foundation zoekt Adviseur Impact investmentbetrokken bij de missie - creatief oordeelsvermogen – teamspeler - investeringsexpertise

  

LOCATIE

Eindhoven 

 

ALGEMENTE INFORMATIE

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is, aan het werk wil helpen en laten houden. Het doel van Start Foundation is een zogeheten ‘inclusieve arbeidsmarkt’ met duurzaam betaald werk voor iedereen die kan en wil werken. 

 

Vanuit haar unieke onafhankelijke positie en bevlogenheid stimuleert Start Foundation actief verbeteringen en zoekt men naar hefbomen die echte innovatie tot stand brengen. Er is geen vaste aanpak maar maatwerk. Start Foundation is wegbereider, makelaar, verbinder en desnoods een ‘rebel voice’, daarbij aansluitend op en steeds gebruikmakend van het politieke en maatschappelijke krachtenveld en recente ontwikkelingen. Met haar investeringen – geld, kennis en de inzet van haar netwerk – wil Start Foundation zo veel mogelijk impact bereiken. 

De investeringen richten zich op projecten, sociale ondernemingen en MKB-bedrijven die aansluiten bij de missie. Daarnaast initieert en ontwikkelt Start Foundation ook eigen activiteiten en innovatieve aanpakken gericht op duurzame verbetering van de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen. Het bronkapitaal van waaruit Start Foundation deze investeringen financiert, is opgebracht uit de verkoop van Start Uitzendbureau in 2002.

 

IMPACT INVESTMENT (MISSION RELATED INVESTMENT)

Mission Related Investment is een nieuwe activiteit van Start Foundation. In plaats van het vermogen van de stichting op de bank te zetten en alleen de rente te gebruiken, wil Start Foundation ook het vermogen ‘aan het werk zetten’. Dat dient sociale en financiële waarde op te leveren. Bedrijven die in de praktijk laten zien dat ze mensen kansen bieden ongeacht hun afkomst, leeftijd, handicap, opleidingsniveau enzovoorts, kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Belangrijk selectiecriterium is het raakvlak met de missie: mensen aan het werk hebben c.q. aanstellen voor wie een baan niet altijd vanzelfsprekend is. Daarnaast gelden bij de selectie de gebruikelijke economische criteria.

 

DE FUNCTIE

Als adviseur kunt u met een bescheiden investering al een grote impact maken. U heeft een goed oog voor zowel het financieel rendement als het sociaal rendement vandeinvestering. Dit vereist het combineren vandehardekant endezachte kant in uw afwegingen. U raadpleegt zo goed mogelijk uwdeskundige en betrokken collega’s en maakt gebruik van hun ervaring en inzichten. U wordt tevens van tijd tot tijd bijgestaan door de MRI-Raad die wijsheid van buitenaf kan inbrengen.

Uw werk is zowel vraag- als aanbodgestuurd: niet alleen komen er aanvragen van partijen binnen maar tevens is het aan u om tot nieuwe (verrassende) ideeën en combinaties te komen (maak-strategie) waarmee de MRI-doelen kunnen worden behaald.

 

Aspecten binnen de functie zijn ondermeer:

 • Strategieontwikkeling MRI; nadenken en mee ontwikkelen van nieuwe vormen van investeren om de doelen van Start Foundation te bereiken.
 • Ontwikkelen van acquisitieplan en beheerplan.
 • Zelf uitvoeren van acquisitie: de boer op om leads te genereren van bedrijven die voor MRI in aanmerking kunnen komen.
 • Beoordelen van financieringsaanvragen, bestaande uit ondernemersplannen (inclusief prestaties en ambities), de economische haalbaarheid, ondernemingscompetities en de sociale prestaties.
 • Berekenen van de financiële opbrengst in het kader van MRI.
 • Maken van investeringsvoorstellen die voorgelegd worden aan de MRI-Raad.
 • Toezien op adequaat beheer van de MRI-portefeuille.

 

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid.
 • Ervaring met een proactieve presentatie naar de markt.
 • Ruime werkervaring in de financiële dienstverlening / met investeringen.
 • Ruime ervaring in projectmatig werken.

 

Competenties

Ondernemerschap: U zoekt proactief naar onderscheidende ondernemers en relevante maatschap-pelijke ontwikkelingen om investeringskansen te verzilveren. U anticipeert op marktontwikkelingen en ontwikkelt nieuwe inzichten omtrent de marktbenadering en positionering van Start Foundation.

 • Creativiteit: U bent in staat om buiten de gangbare paden oplossingen te bedenken in het combineren van financieel rendement met maatschappelijk/sociaal rendement.
 • Analytisch/probleemoplossend vermogen: Kritisch denkvermogen is essentieel; U bent in staat tot de kern van een vraagstuk door te dringen, dit vanuit meerdere invalshoeken te bezien en dit helder te formuleren ten behoeve van een goede oordeelsvorming.
 • Betrokkenheid: U voelt zich verantwoordelijk voor uw eigen werk én het werk van de hele organisatie (ambassadeurschap). U zoekt actief verbinding met andere kenniswerkers. U neemt verantwoordelijkheid voor het grotere geheel.
 • Sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) maar ook duidelijkheid scheppen naar aanvragers. Adequaat verwachtingsmanagement. Mensen voor je weten te winnen.
 • Klantgerichtheid, prestatiegerichtheid, eigen planning- en organisatievermogen, samenwerking in team en flexibiliteit. Start Foundation-missie uitdragen en hier naar handelen.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Start Foundation hanteert de CAO Welzijn. Inschaling afhankelijk van zwaarte en ervaring maximaal € 80.000 bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek) inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.


PROCEDURE

De werving en voorselectie van kandidaten is in handen van Diemen & Van Gestel.

De voorselectie vindt plaats vóór 8 oktober.

Voordracht bij Start Foundation: 13 oktober.

Eventueel assessment: 19 oktober.

Contract: eind oktober.

Startdatum: november /december.

 

Uw CV, vergezeld van een motivatiebrief kunt u vóór 28 september 2015 toezenden aan: Diemen & Van Gestel, t.a.v. drs. Monique Brummans, Directeur, via de vacaturepagina van Diemen & Van Gestel. Voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht via 0346 – 354 354.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer