< Terug naar de homepage English

Vacature Adviseur Mission Related Investment

investeringsexpertise - creatief oordeelsvermogen - teamspeler - betrokken

 

LOCATIE

Eindhoven

 

ALGEMENE INFORMATIE

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is, aan het werk wil helpen en laten houden. Het doel van Start Foundation is een zogeheten ‘inclusieve arbeidsmarkt’ met duurzaam betaald werk voor iedereen die kan en wil werken.

 

Vanuit onze onafhankelijke positie en bevlogenheid stimuleren wij actief verbeteringen en zoeken we naar hefbomen die echte innovatie tot stand brengen. We kennen daarbij geen vaste aanpak, maar passen deze aan de omstandigheden aan. Wij zijn wegbereider, makelaar, verbinder en desnoods een ‘rebel voice’, daarbij aansluitend op en steeds gebruikmakend van het politieke en maatschappelijke krachtenveld en recente ontwikkelingen. Met onze investeringen – geld, kennis en de inzet van ons netwerk – willen we zo veel mogelijk impact bereiken.

 

Onze investeringen richten zich op projecten, sociale ondernemingen en MKB-bedrijven die aansluiten bij onze missie. Daarnaast initiëren en ontwikkelen we ook eigen activiteiten en innovatieve aanpakken gericht op duurzame verbetering van de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen. Het bronkapitaal van waaruit we deze investeringen financieren, is opgebracht uit de verkoop van Start Uitzendbureau in 2002.

 

MISSION RELATED INVESTMENT

In 2014 zijn we gestart met Mission Related Investment (MRI). Een deel van het bronkapitaal wordt niet meer traditioneel belegd, maar vooral gebruikt om MKB-bedrijven die sociaal ondernemen, te financieren. MKB-bedrijven die in de praktijk laten zien dat ze mensen kansen bieden ongeacht hun afkomst, leeftijd, handicap, opleidingsniveau enzovoorts. MRI-investeringen dienen zowel financiële als sociale waarde op te leveren. Voor Mission Related Investment heeft Start Foundation vooralsnog 3 miljoen euro per jaar beschikbaar. Voor de verdere uitbouw van de MRI-portefeuille zijn we op zoek naar een adviseur Mission Related Investment.

 

DE FUNCTIE

Als adviseur MRI kunt u met een bescheiden investering al een grote impact maken. U heeft een goed oog voor zowel het financieel rendement als het sociaal rendement van de investering. Dit vereist het combineren van de harde kant en de zachte kant in uw afwegingen. U raadpleegt zo goed mogelijk uw deskundige en betrokken collega’s en maakt gebruik van hun ervaring en inzichten.

U wordt tevens van tijd tot tijd bijgestaan door de MRI-Raad, die wijsheid van buitenaf kan inbrengen.

Uw werk is zowel vraag- als aanbodgestuurd: niet alleen komen er aanvragen van partijen binnen, maar tevens is het aan u om tot nieuwe (verrassende) ideeën en combinaties te komen (maak-strategie) waarmee de MRI-doelen kunnen worden behaald. Aspecten binnen de functie zijn onder meer:

 • strategieontwikkeling MRI;

 • nadenken en meeontwikkelen van nieuwe vormen van investeren om de doelen van Start Foundation te bereiken;

 • ontwikkelen van deelplannen, waaronder acquisitieplannen, beheerplannen;

 • opbouwen en onderhouden van relaties met collega-fondsen, financieringsinstellingen, netwerken om de markt te beïnvloeden en leads te genereren;

 • beoordelen van financieringsaanvragen, bestaande uit ondernemersplannen (inclusief prestaties en ambities), de economische haalbaarheid, ondernemingscompetities en de sociale prestaties;

 • berekenen van de financiële opbrengst in het kader van MRI;

 • maken van investeringsvoorstellen;

 • voorbereiden van MRI-commissievergaderingen;

 • toezien op adequaat beheer van de MRI-portefeuille;

 • toezien op de vermogensbeheerder voor de niet-MRI-beleggingen.

 

FUNCTIE-EISEN

 • Wo-/hbo-werk- en denkniveau.

 • Ruime (> 5 jaar) werkervaring in de financiële dienstverlening. Bij voorkeur een combinatie van bancaire ervaring en investeringsmaatschappij-ervaring. Daarnaast is aanvullende ervaring in vermogensbeheer een pre.

 • Ruime ervaring in projectmatig werken.

 

COMPETENTIES

 • Ondernemerschap: U zoekt proactief naar onderscheidende ondernemers en relevante maatschappelijke ontwikkelingen om investeringskansen te verzilveren. U anticipeert op marktontwikkelingen en ontwikkelt nieuwe inzichten omtrent de marktbenadering en positionering van Start Foundation.

 • Creativiteit: u bent in staat om buiten de gangbare paden oplossingen te bedenken in het combineren van financieel rendement met maatschappelijk/sociaal rendement.

 • Analytisch/probleemoplossend vermogen: Kritisch denkvermogen is essentieel. U bent in staat tot de kern van een vraagstuk door te dringen, deze vanuit meerdere invalshoeken te bezien en deze helder te formuleren ten behoeve van een goede oordeelsvorming.

 • Betrokkenheid: U voelt zich verantwoordelijk voor uw eigen werk én het werk van de hele organisatie (ambassadeurschap). U zoekt actief verbinding met andere kenniswerkers. U neemt verantwoordelijkheid voor het grotere geheel.

 • Sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), maar ook duidelijkheid scheppen naar aanvragers. Adequaat verwachtingsmanagement. Mensen voor je weten te winnen.

 • Klantgerichtheid, prestatiegerichtheid, eigen planning- en organisatievermogen, samenwerking in team en flexibiliteit. Start Foundation-missie uitdragen en hiernaar handelen.

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Start Foundation hanteert de CAO Welzijn.

Maximum brutojaarsalaris, inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, ca. € 72.000 bij een fulltimedienst-verband (36-urige werkweek). PGGM-pensioen. 

 

PROCEDURE

De werving en voorselectie van kandidaten zijn in handen van Diemen & Van Gestel.

De voorselectie vindt plaats vóór 16 augustus.

Voordracht bij Start Foundation: 20 en 25 augustus

Eventueel assessment: 27 augustus

Contract: eind augustus

Startdatum: oktober/november

 

Uw cv, vergezeld van een motivatiebrief, kunt u vóór 3 augustus 2015 toezenden aan: Diemen & Van Gestel, t.a.v. drs. Monique Brummans, Directeur.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer