< Terug naar de homepage English

Vestiging Emma at Work Rotterdam volledig operationeel

Het is eindelijk zomer in Nederland! Duizenden jongeren trekken richting strand om van de zon te genieten. Lauran (20) doet het de komende weken anders. De studente hbo Chemie is deze zomer aan het werk op de werf in Moerdijk van waterbouwer Van Oord. Een leuke vakantiejob als receptioniste, al was het alleen al vanwege de locatie. Per dag trekken er tientallen grote containerschepen aan haar voorbij. Deze baan vond ze via uitzendbureau Emma at Work, dat bemiddelt voor jongeren met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking. Voor het uitzendbureau zijn dit jaar al bijna zeventig jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen. Zo doen ze werkervaring op. Na Amsterdam en Utrecht draait nu ook de vestiging in Rotterdam op volle toeren. Start Foundation investeert de komende jaren 165.000 euro in het non-profituitzendbureau.

 

Werken met een chronische ziekte

Jongeren met een chronische ziekte, in ons land zo'n 75.000, hebben door hun ziekte leren knokken. Dat zorgt onder andere voor extra motivatie om deel te nemen aan het arbeidsproces. Bovendien is het voor alle jongeren fijn om zelf hun eigen geld te verdienen. Toch is het vinden van een baan voor chronisch zieke jongeren allesbehalve vanzelfsprekend. Vooral het gebrek aan werkervaring maakt het moeilijk om te concurreren met gezonde leeftijdsgenoten. Zelfs met het juiste papiertje op zak. Uitzendbureau Emma at Work gaat voor hen op zoek naar werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Van Oord is zo’n werkgever. Bert van Maaren, manager van de werf: ‘Bij Van Oord gaat het om kwaliteiten. Lauran bleek een uitstekende kandidate voor de functie. Ze doet haar werk prima en wij zijn dan ook zeer tevreden.’ Lauran wilde dolgraag aan de slag: ‘Het is voor mij wel belangrijk dat het werk niet fysiek zwaar is, afwisselend is en dat ik het werk zittend kan uitvoeren. Soms zal ik ook wat langer pauze moeten houden. Niet erg overigens, met zo’n uitzicht op die schepen, maar mijn werk komt gewoon af en ik vind het heel leuk om op deze manier werkervaring op te doen en aan mijn CV te bouwen!'

 

Gewoon meedoen

Prof. dr. Hugo Heymans, oud-directeur van het Emma Kinderziekenhuis/AMC en mede-oprichter van Emma at Work: “Het kan niet de bedoeling van de medische wetenschap zijn dat we jonge mensen 'beter' maken en dat ze vervolgens langs de zijlijn terechtkomen. Door te werken tel je mee, word je zelfstandig, verdien je je eigen geld en vergroot je ook nog eens je sociale contacten. Emma at Work vormt voor chronisch zieke en lichamelijk beperkte jongeren de brug tussen de medische en de 'gezonde' wereld en zorgt ervoor dat chronisch zieke jongeren 'gewoon' mee kunnen doen.” 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer