< Terug naar de homepage English

Via romantische actiekomedie naar werk

Gisteravond is de Twentse film 'Niks aan de hand' in première gegaan. De film speelt zich af in Enschede en is daar ook gedraaid. Met inwoners uit de regio, schoolverlaters én spelers van FC Twente als acteurs. Vanaf vandaag is de romantische actiekomedie te zien in de plaatselijke bioscopen. De speelfilm draait een week.

 

De film gaat over Judo, een ontspoorde niet-westerse jongere die verliefd wordt op een mooie zangeres. Door de klappen van het leven en bijzondere ontmoetingen komt hij op het rechte pad. Zo'n driehonderd belangstellenden bezochten de première.

   

Van werkervaring tot eigen bedrijf

'Niks aan de hand' is gemaakt door het Amsterdamse Zig-Zag Film. Het bedrijf maakt geregeld films met een maatschappelijk thema. Met de film werd een aantal vroegtijdig schoolverlaters geholpen aan werkervaring. Het filmproject heeft tot nu toe in ieder geval twee bijzondere reïntegraties op haar naam staan. De hoofdrolspeler en een medespeler starten samen een eigen onderneming, met de 'klusbus' die werd aangekocht voor de filmproductie. Voor de bestuurder van de bus werd een rijopleiding betaald. Beide jongens hebben uitgebreide, aanvullende scholing gekregen en worden nu begeleid door ROZ Twente (een adviesorganisatie voor starters en ondernemers in Twente).

  

 

Bekijk de trailer op YouTube.

  

 

Bron: RTVOost.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer