< Terug naar de homepage English

Vijftien Nelis jongeren aan de bak en nieuwe lichting in de bak

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Vijftien Nelis jongeren aan de bak en nieuwe lichting in de bak

De derde lichting jongeren van Stichting Nelis uit Den Haag heeft hun diploma in ontvangst genomen.Stichting Nelis bij Van Nelle Ontwerpfabriek Wederom vijftien jongeren die tot voor kort werkloos thuiszaten en nu aan de bak zijn als gediplomeerd glazenwasser. Onder de naam ‘op de ladder naar succes’ krijgen werkloze jongeren de kans zich in het vak te bekwamen. Uniek is dat elke geslaagde kandidaten ook een arbeidscontract voor minimaal zes maanden krijgen. Stichting Nelis is een initiatief van ondernemer Ian Smeyers (directeur van schoonmaakbedrijf HydraGroup).
 

Nu dat er een lichting afzwaait is er weer ruimte voor een nieuwe groep jongeren. Hiertoe organiseerde Stichting Nelis eerder deze week een Laddertjesdag bij de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Middels een reisje in de bak van een hoogwerker werden de jongens van de mannen onderscheiden. Je moet natuurlijk wel uit het juiste hout gesneden zijn, om te overleven in de ‘ruige’ glazenwasserbranche. Bijna 60 jongeren kwamen naar de Laddertjesdag, zestien daarvan werden direct geselecteerd. Ook werkgevers waren aanwezig om het aankomend talent te scouten.
 

Smeyers (36) is de kleinzoon van Nelis Bisschops (1921-2008) die in Den Haag beter bekend stond als ‘de zingende glazenwasser’. Die hield een heleboel ‘lastige gasten’ op het rechte pad door ze, soms met harde hand, het beroep van glazenwasser bij te brengen. Ook Ian kreeg zo zijn scholing. Met de in 2011 opgerichte Stichting Nelis treedt hij in de voetsporen van zijn legendarische grootvader. Start Foundation is hoofdfinancier van Stichting Nelis.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer