< Terug naar de homepage English

Volg Quincy op weg naar werk

QuincyOnder de naam ‘op de ladder naar succes’ krijgen werkloze jongeren de kans zich als glazenwasser te bekwamen. Het project van Stichting Nelis is inmiddels in een negental gemeenten actief, waaronder Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Eén van die jongeren is Quincy Huisraad: “De opleiding bevalt echt! Ik heb veel meer respect gekregen voor glazenwassers. Er komt veel meer theorie bij kijken dan je denkt, het is een echte ambacht. En je moet natuurlijk geen hoogtevrees hebben. Maar belangrijkste is, ik kan weer over mijn toekomst nadenken en plannen maken. Mijn vriendin Soraya is nu 34 weken zwanger, en straks kunnen we tenminste spulletjes kopen voor als de baby komt.”

 

De komende maanden kun je Quincy volgen via de Facebookpagina van Stichting Nelis. Zo beleef je de opleiding door de ogen van de jongeren.

 

Stichting Nelis is een initiatief van ondernemer Ian Smeyers (directeur van schoonmaakbedrijf HydraGroup) en kwam mede tot stand dankzij een investering van Start Foundation.

 

Ian is de kleinzoon van Nelis Bisschops (1921-2008), in Den Haag beter bekend als ‘de zingende glazenwasser’. Die hield een heleboel ‘lastige gasten’ op het rechte pad door ze, soms met harde hand, het beroep van glazenwasser bij te brengen. Ook Ian kreeg zo zijn scholing. Met de in 2011 opgerichte Stichting Nelis treedt hij in de voetsporen van zijn legendarische grootvader.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer