< Terug naar de homepage English

Vrijwilligers coachen Wajongeren naar baan

Een aantal medewerkers (wajongeren) van horecabedrijf de Pastorie in Roermond op een rij voor de ingangDe Pastorie RoermondBij horecabedrijf De Pastorie in Roermond werken jongeren met een arbeidsbeperking in de keuken en in de bediening. Onder begeleiding van Stichting MatchWinners leren de Wajongeren er het horecavak. Daarna stromen ze door naar andere bedrijven. Maar het probleem is dat deze jongeren, zonder de juiste begeleiding, vaak snel weer op straat staan.

Dat wil MatchWinners voorkomen door het opzetten van een vrijwilligerspool. Vrijwilligers met de nodige levenservaring (50+) gaan de jongeren begeleiden op weg naar een baan. En coachen daarna ook op de nieuwe werkplek. Het vrijwilligersproject start dit najaar. Binnen drie jaar moeten er 25 Wajongeren succesvol zijn bemiddeld naar een betaalde baan. In de opstartfase zoekt MatchWinners zes tot acht vrijwilligers om de jongeren te begeleiden.

 

Initiatiefnemer Hans Brouwers: ‘‘Het is niet zo dat deze jongeren niet willen werken. Integendeel, ze willen heel graag een baan, net als ieder ander. Maar ze hebben net wat meer behoefte aan een steuntje in de rug, daarmee win je hun respect en vertrouwen.’’ Brouwers: ‘‘We denken dat met deze werkwijze de uitval drastisch teruggedrongen wordt. Maar dat gebeurt alleen met de juiste begeleiders. Vrijwilligers met de nodige levensbagage en overwicht. We zoeken daarom met name naar niet-werkende 50-plussers.’’

 

Stichting MatchWinners ontvangt voor het project een financiële bijdrage van maatschappelijk investeerder Start Foundation.  Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Hans Brouwers via info [apenstaartje] pastorieroermond.nl of tel. 06-22 47 50 29.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer